Έντυπη Έκδοση

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ

«Ενορχηστρωτής ο πρωθυπουργός»

Προσπάθεια υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ διά της δημιουργίας τεχνητής φόρτισης του πολιτικού τοπίου κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ο ενορχηστρωτής του κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, με τους δικαστικούς Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, με τους δικαστικούς Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ενώπιον των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, απέδωσε την τρέχουσα εκτράχυνση σε στρατηγική επιλογή του μεγάρου Μαξίμου εξαιτίας του πανικού που διακατέχει το κυβερνητικό επιτελείο μπροστά στη διαφαινόμενη συντριβή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και στο «πρωτοφανές» -όπως το χαρακτήρισε- αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεση προσφυγή στην κάλπη ως το μόνο δρόμο που έχει η χώρα για ομαλή μετάβαση από τη σημερινή παραλυσία, κάνοντας εκτενή αναφορά στα αδιέξοδα τα οποία συναντά η κυβερνητική οικονομική πολιτική. «Μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσιγκτον, για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του success story και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά. Στη Βουλή ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης, του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Ομως, ο πρωθυπουργός προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Χωρίς κανόνες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την καταστροφολογία που διαπερνά το δημόσιο χώρο και ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση γενικεύεται η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια χωρίς κανόνες και δίχως να ενδιαφέρεται για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα. Εχοντας μόνη προτεραιότητα να σταματήσει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κινδυνολογία σειράς κυβερνητικών στελεχών και στα τρομοκρατικά σενάρια που ακούγονται, από τον πρωθυπουργό στο καφενείο της Βουλής έως τον Αδωνι Γεωργιάδη και τη Σοφία Βούλτεψη, στην περίπτωση αριστερής κυβέρνησης, λέγοντας πως τα κυβερνητικά στελέχη παίζουν με τις καταθέσεις των πολιτών. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφοβίσει τον κόσμο θα πέσει στο κενό.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ουσιαστικά στον Αντώνη Σαμαρά που κατονόμασε την αξιωματική αντιπολίτευση ως υπεύθυνη της όξυνσης, στον ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν σελίδα καθώς είναι σαφές ότι επιχειρείται αποκλιμάκωση της έντασης εκτιμώντας ότι αυτά τα άγρια ήθη ευνοούν την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποφόρτιση του κλίματος διότι -όπως σημείωσε- εκτρέπει το δημόσιο διάλογο από τα σημαντικά πολιτικά ζητήματα που κανονικά θα πρέπει να απασχολούν την πολιτική αντιπαράθεση (Real fm).

Αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης, δήλωση του οποίου αποτέλεσε την αφορμή να οξυνθεί ραγδαία η ένταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κινήθηκε εμφανώς σε χαμηλότερους τόνους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αργυρώνητους βουλευτές. Αυτά τα λένε στελέχη από την κυβερνητική πλευρά», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «θα έπρεπε εδώ και ένα μήνα που έχει βγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα -και δεν είναι το μόνο- να βγει και να το διαψεύσει η κυβέρνηση. Μάλλον δείχνει, όμως, ότι θέλει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να συγκαλύψει το καινούργιο φιάσκο στην υπόθεση του ΔΝΤ και στην αφήγηση περί αποχώρησης από το Μνημόνιο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ