Έντυπη Έκδοση

** ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

«Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις»

Μείζον ζήτημα λειτουργίας των θεσμών λόγω μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων και απονομής Δικαιοσύνης με ευθύνη της κυβέρνησης έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων, κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχαν στο γραφείο του στη Βουλή.

Εξερχόμενοι από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικαστικοί σε συζήτηση που είχαν με δημοσιογράφους αναφέρθηκαν με παραδείγματα στα προβλήματα των θεσμών σημειώνοντας ότι με τη μη εφαρμογή αποφάσεων όπως για τις καθαρίστριες ή για τους ενστόλους, παραβιάστηκε η έννομη τάξη και το κράτος δικαίου.

Εμμέσως δε αναφέρθηκαν και σε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι αν υπάρχουν, εξαρτάται από τους ίδιους τους δικαστές και κατά πόσο τις δέχονται και υποκύπτουν σε αυτές.

Σε ερώτηση αν θα έπρεπε να αποφεύγονται πολιτικές δηλώσεις πάνω στο έργο της Δικαιοσύνης, οι δικαστικοί είπαν: «Ασφαλώς θα έπρεπε. Αυτό το έχουμε πει επίσης τόσες φορές, ότι πρέπει και να αποφεύγουν και να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις, όχι βέβαια στην έννοια της ευρείας κριτικής, αλλά όταν αυτό συνιστά περέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι δικαστικές αποφάσεις οφείλουν να προστατεύουν τη δημοκρατική και κοινωνική επιταγή του Συντάγματος που θέτει αναμφισβήτητα κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και ότι τα κριτήρια αυτά δεν μπορούν να σχετικοποιούνται από καμία υπέρτερη αξιολόγηση υπό το μανδύα ενός κακώς εννοούμενου και θολού δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα ζητώντας παράλληλα να αφεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υπέβαλαν οι πρόεδροι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων της χώρας, καθώς και η Ενωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συναντήθηκε με τους δικαστικούς παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Σταύρου Κοντονή καθώς και αντιπροσωπεία από το Τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Βουλή
ΣΥΡΙΖΑ