Έντυπη Έκδοση

Βενιζέλος: Εμπόδιο ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή σελίδας

Στην «αντιΣΥΡΙΖΑ» γραμμή Σαμαρά και στις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κινηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς πυκνώνουν οι φωνές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν την επίσημη κυβερνητική γραμμή για «απεμπλοκή από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ», λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Σκηνές από το μέλλον που πρέπει να αποφύγει η χώρα» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα μηνύματα των αγορών, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ως υπαίτιο για την «αποσταθεροποίηση και την αβεβαιότητα» που «είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αλλαγή σελίδας» με αφορμή την προεδρική εκλογή και έκανε λόγο για «σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης».

Ωστόσο βολές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχεται η κυβερνητική γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου για έξοδο στις αγορές και δήθεν απεμπλοκή από την τρόικα, ενώ παράλληλα επιχειρείται να κρατηθούν ίσες αποστάσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σημείωσε ότι «από το Μνημόνιο πρέπει να βγούμε επειδή θα πείσουμε ότι μπορούμε να βγούμε. Αν δώσουμε την εντύπωση ότι θέλουμε να βγούμε επειδή απλά βολεύει πολιτικά, καήκαμε. Και μαζί θα καεί η χώρα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θάνος Μωραΐτης σχολίασε δηκτικά ότι «οι παλικαρισμοί για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο πάνε τα spreads στα ύψη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
«Δεν συγκρουόμαστε με τους εταίρους μας»