Έντυπη Έκδοση

Υποδείξεις

Σε υποδείξεις προς την Ε.Ε. προέβη χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας αρνητικά τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να δράσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Ε.Ε. πρέπει να τηρήσει μια στάση «ισορροπημένη και ρεαλιστική», η οποία να προσανατολίζει την «ελληνοκυπριακή πλευρά» σε λύση του Κυπριακού, υποστήριξε ο εκπρόσωπός του, Τανζού Μπιλγκίτς, επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε. επιμένει να μην αντιλαμβάνεται το Κυπριακό και την κατάσταση που προέκυψε από τις διαφωνίες εξαιτίας των μονομερών πρωτοβουλιών της «ελληνοκυπριακής διοίκησης νοτίου Κύπρου», όπως κατονομάζει η Αγκυρα την Κυπριακή Δημοκρατία, σχετικά με τις πηγές υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις αιτίες αυτής της κατάστασης.

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται, όμως, και αυτό φαίνεται πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν το αντιλαμβάνεται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια