Έντυπη Έκδοση

Αποπλάνησαν 10 ανηλίκους

Τους πιο ευφάνταστους τρόπους χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι, ώστε να παγιδέψουν παιδιά στο Διαδίκτυο

Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης είναι αποκαλυπτικά. Παιδόφιλοι αποπλάνησαν δέκα ανηλίκους στην Αθήνα μέσω διαδικτυακού παιχνιδιού που έφερε τον τίτλο «Ντύνω Κούκλες». Τα θύματα βρέθηκαν από τους γονείς τους να φωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες.

Ο κ. Σφακιανάκης γνωστοποίησε ότι την περίοδο 2011-1014 εντοπίστηκαν και κατηγορήθηκαν 271 άτομα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος είπε επίσης ότι το τμήμα στο οποίο είναι επικεφαλής διαθέτει πρόγραμμα το οποίο σαρώνει όλο το ελληνικό Διαδίκτυο και μπορεί να εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περιστατικά αυτοκτονιών. Σημείωσε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η υπηρεσία του έχει αποτρέψει 1.060 αυτοκτονίες, από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική.

Στη συζήτηση παρέστη και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, που προανήγγειλε ότι θα καταθέσει τροπολογία για την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε εκπαιδευτικούς ή υπαλλήλους του εκπαιδευτικού συστήματος που εμπλέκονται σε εγκλήματα παιδοφιλίας.

Α. Ν. Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κακοποίηση
Παιδί
Παιδοφιλία/Παιδική κακοποίηση
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος