Έντυπη Έκδοση

Βασάνιζαν τα παιδιά τους

Φυλάκιση 15 χρόνων για τους δύο Ελληνο-ρουμάνους γονείς

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους δύο Ελληνορουμάνους γονείς που κατηγορούνται ότι βασάνιζαν τα ανήλικα παιδιά τους, στην Κατερίνη.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για το ανδρόγυνο, υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα.

Οι δικαστές και οι ένορκοι δεν δέχτηκαν κανένα από τα δύο ελαφρυντικά -της ειλικρινούς μεταμέλειας και του πρότερου έντιμου βίου- σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αργυρής Βαλούση. Η τελευταία χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους ως «γονείς - τέρατα» που υπέβαλλαν σε βασανιστήρια τα παιδιά τους. «Πράξεις σαν κι αυτές έχουν καταγραφεί ιστορικά μόνο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης» ανέφερε η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στην απολογία του ο 34χρονος πατέρας ανέφερε ότι έχει μετανοιώσει και ζήτησε συγγνώμη. «Εχω περάσει άσχημες στιγμές στη φυλακή. Καταστράφηκε η ζωή μου. Θα πολεμήσω για να πάρω πίσω τα παιδιά μου. Τα αγαπάω». Η 35χρονη σύζυγός του παραδέχτηκε ότι χτυπούσε τα παιδιά, αλλά είπε ότι χτυπούσαν και μόνα τους επειδή ήταν άτακτα. Αρνήθηκε ότι τα έκαιγε με τσιγάρα και υποστήριξε ότι προσπαθούσε να τα συνετίσει για να σταματήσουν τις κλοπές. «Ναι, έκανα κακό στα παιδιά. Καλύτερα να πέθαινα εγώ» απολογήθηκε μέσα σε λυγμούς.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε εγκαύματα και ουλές στο κοριτσάκι ενώ ο ψυχίατρος μίλησε για μεγάλη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση από τους γονείς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κακοποίηση
Παιδί
Δικαστικό ρεπορτάζ
Θεσσαλονίκη