Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Οι σοπράνο Λυδία Ζερβάνου και Μαριλένα Στριφτόμπολα μαζί με τον τενόρο Δημήτρη Σιγαλό και τη μεσόφωνο Μιράντα Μακρυνιώτη θα βρεθούν στις 20.30 στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν, Αθήνα) για μια βραδιά βιεννέζικης οπερέτας στο πλαίσιο του Κύκλου Γέννηση και Εξέλιξη της Οπερέτας. Αυτή η ιδιαίτερη βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τον πιανίστα Αναστάσιο Στρίκο.

* Οι Swing Shoes μαζί με την Sugahspank θα εμφανιστούν στις 21.00 στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα) για μια συναυλία. Το κοινό θα ταξιδέψει σε ηχοχρώματα της μαύρης μουσικής παράδοσης.

Θέατρο

* Η παράσταση «Sex Trafficking» από την ομάδα Ονειρο σε σκηνοθεσία Alessandra Maioletti παρουσιάζεται στις 19.30 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ιδρύματος με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. «Μέσα από πραγματικές μαρτυρίες περιγράφεται η λειτουργία του σύγχρονου δουλεμπορίου».

* Η παράσταση «Είναι κι η θάλασσα - ποιος θα την εξαντλήσει;», σε σκηνοθεσία Χρήστου Πολυμενάκου, παρουσιάζεται στις 17.30 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια). Ερμηνεύουν: Γωγώ Μπρέμπου και Χρήστος Πολυμενάκος.

* Η «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, ανεβαίνει στο θέατρο Επί Κολωνώ. «Ενα έργο που είναι άκρως επίκαιρο στην Ελλάδα τού σήμερα, που αναζητεί να προσδιορίσει τη μετά τη μεταπολίτευση εποχή, όντας στη δίνη γρήγορων εξελίξεων, πρωτόγνωρων συνθηκών, προσωπικών αδιεξόδων για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας».

* Το έργο «Ασκηση για φόνο» του Victor Cahn, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαμλόγλου, παρουσιάζεται στις 21.15 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια). Ενα έργο που πραγματεύεται την εκδίκηση, το χρήμα, το πάθος μέσα από ένα δηλητηριώδες χιούμορ.

* Το έργο «Ωδή στο Εύθραυστο», σε ποίηση Γιώργου Φιλιππίδη και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου, παρουσιάζεται στις 22.00 στο Από Μηχανής θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα).

* Το «Από πρώτο χέρι», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παροσυιάζεται στο BIOS Main (Πειραιώς 84, Αθήνα). «Τρεις ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συνθέτουν μια παράσταση-ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γη».

Εικαστικά

* Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Αθηνάς Χατζηγιαννάκη παρουσιάζεται στις 19.30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15, 15452 Ψυχικό). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

* Η έκθεση «Ιδιωτικά τοπία» του Μανώλη Σαριδάκη παρουσιάζεται στις 19.00 στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος (Καρνεάδου 20, Κολωνάκι).Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

Βιβλίο

* Η Ακαδημία Αθηνών θα πραγματοποιήσει στο Μέγαρό της (Πανεπιστημίου 28) βιβλιαγορά των εκδόσεών της, με τιμές που θα κυμαίνονται από 1 έως 20 ευρώ. Θα διατεθούν προς πώληση 26.000 τόμοι, που αντιστοιχούν σε 118 τίτλους. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 16 και 17 Οκτωβρίου, 10.00 - 16.00 και Σάββατο 18 Οκτωβρίου 22.00 - 14.00 Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών θα εκθέσει στο χώρο της σπάνιο έντυπο, χειρόγραφο και αρχειακό υλικό από τη συλλογή της.

* Η έκθεση «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» εγκαινιάζεται στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τέχνης, μουσειακά αντικείμενα, φωτογραφίες, έντυπα και επιστολικά δελτάρια της εποχής, μαζί με ευσύνοπτα κείμενα, που παρουσιάζουν την πορεία και τους αγώνες του Ελευθέριου Βενιζέλου από τα βουνά της επαναστατημένης Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την Ευρώπη του Μεσοπολέμου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου.

* Πραγματοποιείται στις 18.30 ανοιχτή παρουσίαση Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας με τον διεθνούς φήμης Kenny MacLellan, τον σκηνοθέτη Νίκο Κατή και τον σχεδιαστή Φωτισμών Σκηνής Σάκη Μπιρμπίλη στο New York Acting Studio (Μιαούλη 11, 3ος όρ., Ψυρρή). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις