Έντυπη Έκδοση

Ακυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ Κρήτης

Αν θυμάστε καλά, πριν από κάτι μήνες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκρινε άκυρες τις απολύσεις των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ και της ΕΡΤ στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, είναι άκυρος γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά τις ομαδικές απολύσεις. Δηλαδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων πριν από την απόλυση, δεν έγινε διαβούλευση για το ζήτημα και γενικά δεν εφαρμόστηκε ό,τι άλλο προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Οπως ήταν φυσικό, η πλευρά του Δημοσίου άσκησε έφεση στην απόφαση, η οποία έφεση εκδικάσθηκε προχθές Τρίτη, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Στο δικαστήριο της Κρήτης παρευρέθησαν και παρενέβησαν υπέρ των εργαζομένων η ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης και Δ. Κουμπιάς, οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ Τ. Φωκιανίδης, της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης, της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε Γ. Πέτρου και της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμας, καθώς και οι αντιπρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Γ. Γιουκάκης, και της ΕΣΗΕΠΗΝ Κατ. Μηναδάκη.

Σημειώνουμε ότι η ΠΟΕΣΥ δήλωσε ακόμη μια φορά ότι συμπαραστέκεται με όλα τα μέσα στους εργαζομένους της ΕΡΤ και επανέλαβε τη θέση της για άμεση επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κατάργηση του οποίου έχει κάνει εδώ και καιρό αισθητές τις επώδυνες συνέπειές της στην ελληνική κοινωνία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
TV & Media
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Κρήτη
ΕΡΤ