Έντυπη Έκδοση

Διπλή πρεμιέρα και στον Alpha

Δύο γνώριμες εκπομπές επιστρέφουν απόψε στη συχνότητα του Alpha. Σε νέα ώρα, στις 21.45, ξεκινάει ο 10ος κύκλος του δακρύβρεχτου μεν, αλλά ευπώλητου «Πάμε Πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου που δεν αποκλείεται καθόλου να φέρει και φέτος στο κανάλι της Κάντζας την πρωτιά στη ζώνη αυτή.

Στις 23.45, ο κεντρικός νιουσκάστερ του Alpha κάνει την πρώτη «Αυτοψία» για φέτος, ακολουθώντας την αρχαιολογική σκαπάνη. Περίπου 2.400 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος για πολλούς στρατηγός της ανθρωπότητας, εξακολουθεί να κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό του, παρά τις πολυετείς έρευνες, τις ανασκαφές σε δεκάδες σημεία του πλανήτη αλλά και τον πακτωλό χρημάτων που έχει ξοδευτεί για τον εντοπισμό του τύμβου του.

«Αυτοψία» στην Αμφίπολη

Η «Αυτοψία» καταγράφει τις προσπάθειες που έχουν γίνει, τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, τις κόντρες των αρχαιολόγων, αλλά και το πώς έχει αλλάξει η εικόνα στην Αμφίπολη. Ο Αντώνης Σρόιτερ παρακολουθεί από κοντά τις ανασκαφές που γίνονται στο Χιλιομόδι καταγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται μια ανασκαφή από τους αρχαιολόγους, τους εργάτες αλλά και τους φοιτητές. Η κάμερα της εκπομπής επισκέπτεται και την Αμφίπολη, εκεί όπου οι κάτοικοι της περιοχής συμφωνούν ότι η γη τους κρύβει κάτι πολύ σπουδαίο. Οι εκτιμήσεις για το πρόσωπο διαφέρουν, όμως για τη σπουδαιότητα του μνημείου δεν διαφωνεί κανείς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Alpha Τηλεόραση
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Τηλεόραση
TV & Media