Έντυπη Έκδοση

* ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Τέλος επιστράτευσης, μετά 21 μήνες

Επειτα από σχεδόν... 21 μήνες, η κυβέρνηση ήρε την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός).

 Αν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξουσιοδοτήσει, από τα τέλη Ιουλίου, τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άρση της επίταξης, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση στις... 9 Οκτωβρίου, η οποία δημοσιεύθηκε προχθές σε ΦΕΚ.

Οι εργαζόμενοι παρέμεναν επιστρατευμένοι από τις 24 Ιανουαρίου του 2013, με αιτία την πολυήμερη απεργία που είχαν κηρύξει σωματεία εργαζομένων στο Μετρό. Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι πήραν πίσω τη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για χθες, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Αύξηση καρτών

Από την πλευρά τους, οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» (μητρική εταιρεία της ΣΤΑΣΥ) διαπιστώνουν σταδιακή στροφή του επιβατικού κοινού στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Συγκεκριμένα, υπολογίστηκε ότι η συμμετοχή των καρτών, στα συνολικά έσοδα, έφθασε το 36,46%, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,71%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία, που προκύπτουν από τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής στις «Συγκοινωνίες Αθηνών», ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης επεσήμανε ότι «με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναμέναμε, στην αρχή, μείωση των εσόδων ως επακόλουθο της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Αντ' αυτού, επειδή οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών πήγαν πολύ καλά και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, με περίπου 40.000 περισσότερους επιβάτες να γίνονται κάτοχοι καρτών, τα έσοδα από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περίπου 170.000 ευρώ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές