Έντυπη Έκδοση

Κήρυξαν πτώχευση στον Μαραθώνα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Μαραθώνα, καθώς ο νεοεκλεγείς δήμαρχός του Ηλίας Ψινάκης κήρυξε το δήμο σε πτώχευση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει φράγκο ούτε για να πληρωθεί η μισθοδοσία του μήνα».

Τόσο σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό όσο και σε τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία κάλεσε για να ανακοινώσει την πτώχευση, τόνισε: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, όπως είπε και ο Τρικούπης. Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και ο λογαριασμός ήρθε σ' εμένα».

Κατήγγειλε ότι παρέλαβε χρέος 1,5 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ από την προηγούμενη δημοτική αρχή και επεσήμανε ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχε ένα οργανωμένο, όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο αποδόμησης των υπηρεσιών του δήμου, που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευσή του.

«Δεν υπάρχει φράγκο ούτε για μισθούς», σημείωσε. «Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου επί 1,5 μήνα να δούμε τι αναλάβαμε. Λέω "αναλάβαμε", γιατί πραγματικά δεν παραλάβαμε τίποτα». Σε ερώτηση τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο, τη στιγμή που πτώχευση σημαίνει και παύση πληρωμών, είπε ότι «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan Β'», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Στις αιτιάσεις της η μείζων αντιπολίτευση αντέτεινε από την πλευρά της ότι παρ' ότι παρέλαβε χρέος 45 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κατόρθωσε να το αποπληρώσει.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο οποίο, κατά πληροφορίες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ιορδάνης Λοΐζος πρόκειται να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να πτωχεύσει ένας δήμος, θέτοντας παράλληλα θέμα ανικανότητας του κ. Ψινάκη. Ταυτόχρονα, προτίθεται να ζητήσει αποσαφήνιση των προθέσεων της νέας δημοτικής αρχής, απευθύνοντας ερώτημα αν ο πραγματικός στόχος πίσω από τις «κινήσεις εντυπωσιασμού» είναι να απολυθεί προσωπικό, να πουληθούν περιουσιακά στοιχεία ή να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πτώχευση-χρεοκοπία