Έντυπη Έκδοση

Διατροφή με επιστημονική ματιά

Σαράντα Ελληνες και ξένοι επιστήμονες εργάστηκαν για περισσότερα από δύο χρόνια, για την ολοκλήρωση των εθνικών διατροφικών οδηγών που παρουσιάζονται σήμερα σε ημερίδα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

Η υπεύθυνη του έργου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, δήλωσε: «Μέλημά μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί που να πεινάει, ούτε ένα παιδί που να μην τρέφεται σωστά. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα θα μπορούν να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα αγωνιούμε για τη διατροφή των ενηλίκων, των ηλικιωμένων, των γυναικών που κυοφορούν και θηλάζουν. Ολοι δικαιούνται να έχουν πλήρη πρόσβαση σε επαρκή και (υγιεινή) τροφή. Και αυτό πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε με το πρόγραμμα "ΔΙΑτροφή στα σχολεία" και την έκδοση των διατροφικών οδηγών».

Τέσσερις από τους οκτώ τόμους του έργου απευθύνονται στους ειδικούς καθώς περιλαμβάνουν θέματα που εξειδικεύουν και τεκμηριώνουν επιστημονικά το περιεχόμενο. Οι άλλοι τέσσερις τόμοι αφορούν το ευρύ κοινό: Ο πρώτος αναφέρεται στη διατροφή των υγιών ενηλίκων, ο δεύτερος στα βρέφη, ο τρίτος στις γυναίκες κατά την ενήλικη ζωή και τις περιόδους κύησης, θηλασμού και εμμηνόπαυσης, και ο τέταρτος σε άτομα άνω των 65 ετών.

Οι εθνικοί διατροφικοί οδηγοί θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερίδων σε τρεις πόλεις: Σε Αθήνα 16 και 17 Οκτωβρίου -οδηγοί ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως, Θεσσαλονίκη 20 του μήνα -οδηγός γυναικών και Πάτρα 30/10 -οδηγός για άτομα 65 ετών και άνω.

Οι συγγραφείς του έργου θα αναπτύξουν και θα αναλύσουν το περιεχόμενό του στις δύο ημερίδες που διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής - Prolepsis.

Φ. Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή
Επιστημονικές έρευνες και μελέτες