Έντυπη Έκδοση

Επενδύσεις μισού δισ. από Grivalia Properties

Ενα ευρύ επενδυτικό πλάνο για την επόμενη τριετία έχει η Grivalia Properties, πρώην Eurobank Properties, για την ελληνική αγορά, διαθέτοντας 400-500 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφερε ο Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παρουσιάζοντας τη νέα εταιρική ταυτότητα, στόχος της Grivalia είναι να αποκτήσει κυρίως νέα ακίνητα, αλλά και να αναβαθμίσει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει 75 ακίνητα, τα οποία αποτιμώνται σε 726 εκατ. ευρώ. Στόχος, σύμφωνα με τον Γιώργο Χρυσικό, είναι η αξία του χαρτοφυλακίου να φτάσει στο 1,3 δισ. ευρώ. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά real estate θα είναι καλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία, όπως τόνισε, δεν ενδιαφέρεται για οικιστικά ακίνητα, αλλά για εμπορικά, γραφεία, logistics.

Για το Θριάσιο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε πως θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ως μέρος κοινοπραξίας μαζί με άλλους παίκτες, Ελληνες και ξένους.

Οσον αφορά στο χώρο των τουριστικών ακινήτων ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Grivalia, αλλά η εταιρεία θα είναι παρούσα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σημειώνεται πως μεγαλύτερος μέτοχος στην Grivalia είναι η Fairfax (συμφερόντων του Ινδοκαναδού Prem Watsa με ποσοστό 41,5%, ενώ ένα μερίδιο 20% διατηρεί ο όμιλος Eurobank). Μ. ΓΕΛ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Επενδύσεις