Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε διάλογο καλεί τους φοιτητές ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ

Στη σκιά της δεύτερης νύχτας συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε κεντρικούς δρόμους του Χονγκ Κονγκ και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια, ο κυβερνήτης Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ δήλωσε ότι ευελπιστεί να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και φοιτητών, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η γενική γραμματέας της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ ματαίωσε τις συνομιλίες με τους ηγέτες των φοιτητών νωρίτερα μέσα στο μήνα λέγοντας ότι είναι αδύνατο να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος. Ωστόσο καθώς το κύμα διαδηλώσεων εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα του και καθώς δεν φαίνεται να υποχωρούν, η κυβέρνηση μιλά πλέον για διάλογο με τους φοιτητές.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως αντίδραση στην απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να διορίσει τους υποψήφιους για την ηγεσία του Χονγκ Κονγκ στις εκλογές του 2017 και ζητούν ελεύθερη επιλογή υποψηφίους και την παραίτηση του Λεούνγκ. Χθες, υπήρξαν καταγγελίες για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία ενώ είχαν καταγραφεί και συγκρούσεις με πολίτες που τους κατηγορούσαν ότι παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του οικονομικού κέντρου της πόλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Χονγκ Κονγκ