Ηλεκτρονική Έκδοση

Φυλάκιση με αναστολή στον Ψωμιάδη για την Κορώνεια

Ένοχο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας έκρινε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης για υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας, κατά την εξέταση σε δεύτερο βαθμό. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε τελικώς σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, ποινή μειωμένη κατά 4 μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Η υπόθεση αφορούσε την καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα "κούρεμα" αυτών- σε βάρος μονάδων που ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια.  Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, σε υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας, ο οποίος καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.

Αθωωτική, αντιθέτως, ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου, για άλλα δύο υπηρεσιακά στελέχη της πρώην Νομαρχίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα μάλιστα κατά περίπτωση έως και 30%.Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -μετά τους σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι ο ορισμός και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Δικαστικό ρεπορτάζ