Ηλεκτρονική Έκδοση

Ένταση στα Προπύλαια σε διαμαρτυρία φοιτητών

Ένταση σήμερα έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια, όπου φοιτητές στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο κτίριο, εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα προς τη Νομική.  
 
Η περιφρούρηση του κτιρίου έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, όταν  πραγματοποιήθηκε ακόμη μία διαμαρτυρία φοιτητών στο σημείο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν έκτοτε ότι είναι κλειδωμένες όλες οι πύλες του συγκροτήματος.
 
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, «η είσοδος επιτρέπεται από τους φύλακες - εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκείνους της ιδιωτικής εταιρείας security μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (ώρες προσέλευσης και αποχώρησης)».
 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «οι συνθήκες αυτές, πέραν του ότι συνιστούν περιορισμό της ελευθερίας τους, ενέχουν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά τους, καθώς στερούνται της δυνατότητας να εξέλθουν άμεσα και με ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού κλπ». 
 
Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, για τα σημερινά γεγονότα έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, τονίζει: "Η νέα πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ δεν έχει τίποτα να πει για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και τις ανάγκες των φοιτητών, και για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε μια βδομάδα, επιλέγει ν' αντιπαρατεθεί με τους φοιτητές και τις αποφάσεις των συλλόγων τους με ΜΑΤ και καταστολή.
 
Είναι πέρα από προφανές ότι η νέα πρυτανική αρχή δρα σ' εντεταλμένη, από την κυβέρνηση, υπηρεσία με στόχο να εμπεδώσει ένα κλίμα “ησυχίας και τάξης” στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτό το κλίμα που με τρομοκρατία και καταστολή θέλουν να επιβάλλει η πρυτανεία και η κυβέρνηση, επιχειρεί να κρύψει την πραγματικότητα της διάλυσης του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου. Αυτή η πραγματικότητα δε γίνεται με τίποτα να κρυφτεί, ωστόσο, όσο οι φοιτήτριες και οι φοιτητές επιμένουν να προτάσσουν τις ανάγκες και τα όνειρά τους".
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φοιτητές
Κινητοποιήσεις
Πανεπιστήμιο Αθηνών