Ηλεκτρονική Έκδοση

Kινητοποίηση των 600 απλήρωτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο υπουργείο Άμυνας

Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.

Το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, αναφέρει: "Τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε Τεράστια, Εργαζόμενοι σιτίζονται από τα συσσίτια της εκκλησίας , καθημερινά η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα των Εργαζομένων, κατασχετήρια από τράπεζες, Παιδιά Εργαζομένων αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να πάρουν αναβολή από την Στρατιωτική τους Θητεία.

Με πολλή μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε ότι η εκφρασμένη βούληση του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε , δυστυχώς για εμάς και τις 600 οικογένειες των Εργαζομένων δεν έχει αποτυπωθεί πρακτικά μέχρι σήμερα.

Αντιθέτως αυτό που εισπράττουμε από τους οριζόμενους από τον Υπουργό χειριστές των εκκρεμοτήτων που αφορούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνος είναι Αλαζονεία – Έπαρση – και Αδιαφορία . Για αυτούς τους λόγους με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ του Σωματείου προκήρυξε 4ωρη στάση Εργασίας για την Παρασκευή 17/10/2014 και ώρα 9:00 με 13:00 και ταυτόχρονη μετάβαση στο Υπουργείο Άμυνας για να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας προκειμένου να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις του , οι οποίες επηρεάζουν την Πληρωμή των Δεδουλευμένων μας, την συνέχεια της λειτουργίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας και κατά επέκταση την έγκαιρη αποπεράτωση και παράδοση των Τ.Π.Κ στο Πολεμικό Ναυτικό .

Επίσης την Παρασκευή 17/10/2014 και ώρα 12:00 έχει οριστεί συνάντηση στα Γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ζερβό μεταξύ του Σωματείου μας και της Αντιπεριφέρειας Δ. Αττικής. Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Ναυπηγείο στις 9:00π.μ για το Υπουργείο Άμυνας, μετά το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Άμυνας θα μεταβούμε στα Γραφεία της ΔΕΗ".

Τέλος οι εργαζόμενοι δηλώνουν: "Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ του Σωματείου έχει φτιάξει Υπόμνημα με τα προβλήματα που απασχολούν τους Εργαζόμενος του Ναυπηγείου μας , προτείνοντας και λύσεις των προβλημάτων αυτών. Το Υπόμνημα παραδίδετε προς Υπογραφές στους Βουλευτές Αττικής (Βορίδη Μαυρούδη,Μαρτίνου Γεωργία, Βλάχο Γεώργιο, Μπούρα Αθανάσιο, Μητρόπουλο Αλέξιο, Αθανασίου Αθανάσιο, Πάντζα Γεώργιο, Γκιόκα Ιωάννη, Χαϊκάλη Παύλο, Οικονόμου Βασίλειο, Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή ), στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου στον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Βασιλείου Ιωάννη με σκοπό την Συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την άμεση επίλυση αυτών.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να αποτυπωθεί και στην πράξη η δήλωση του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά από τις 18/2/2011 ότι: Ανάπτυξη δε νοείτε χωρίς τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Δεν Νοείτε Ελλάδα χωρίς Ναυπηγεία , μία Χώρα με εκατοντάδες νησιά  με έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους παγκοσμίως και μια Χώρα που χρειάζεται Δυνατό και Αξιόμαχο Πολεμικό Ναυτικό. Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε την πληρωμή των δεδουλευμένων μας και ένα Ναυπηγείο Ανοικτό – Λειτουργικό" .

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία