Ηλεκτρονική Έκδοση

Χαρδούβελης: Υπερβολικές οι αντιδράσεις των αγορών

Υπερβολικές χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των αγορών ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες "δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας, ούτε τις προοπτικές της».

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει  να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη  των αποδόσεων», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης  και προσπαθεί  να μας καθησυχάσει «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης και προσπαθεί να μας καθησυχάσει Αναφερόμενος στην καθίζηση του χρηματιστηρίου ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στη Βουλή, λίγο προτού η ΕΚΤ προχωρήσει στη μείωση του «κουρέματος» στα ομόλογα τα οποία καταθέτουν ως ενέχυρο οι ελληνικές τράπεζες για τον δανεισμό τους από το ευρωσύστημα, προσπάθησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας ενώ ζήτησε ευρεία πολιτική συναίνεση.

Όπως είπε ο υπουργός «η Ελλάδα είναι πρωταθλητής σε δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Έχει αποδείξει πως έχει τα εχέγγυα για να ξεκινήσει ταχεία αναπτυξιακή πορεία αποκατάστασης του χαμένου εδάφους της εξαετίας που πέρασε. Η πορεία προς την ανάπτυξη, αποτελεί απτή πραγματικότητα. Το μέλλον δεν θα είναι ανέφελο, αλλά δεν θα θυμίζει την επώδυνη περίοδο που διανύσαμε ως τώρα. Η ψυχραιμία, η προσήλωση στους στόχους και η μέγιστη συναίνεση, μπορεί να μας οδηγήσει έξω απ' την κρίση» ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Οι διεθνείς αγορές είναι πολλές φορές νευρικές στις αντιδράσεις τους. Η χώρα έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, που της επιτρέπει να κάνει μεθοδικά και λελογισμένα βήματα αποκατάστασης των αδικιών. Η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα που δρομολογεί μαζί με τους πιστωτές της. Η χώρα έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με τους εταίρους της την υιοθέτηση μιας βιώσιμης λύσης για το δημόσιο χρέος της. Στην προσπάθεια αυτή μας στηρίζει και η ΕΚΤ. Ίσως μάθατε ότι σε λίγο θα ανακοινωθούν μέτρα που θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες ούτως ώστε να διευκολυνθεί και η ρευστότητα από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Χρηματιστήριο Αθηνών
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών