Ηλεκτρονική Έκδοση

Υγειονομικοί: Ανάγκη επαναλειτουργίας των καταργημένων Νοσοκομείων

Noσοκομεία σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι κτήρια «κουφάρια» διεκδικεί η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει ότι: "Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε το περίφημο Σχέδιο αλλαγής ρόλου των Νοσοκομείων που καταργήθηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Τα συγκεκριμένα Νοσοκομεία παραμένουν σήμερα «κτίρια κουφάρια». Το Σχέδιο είναι να κλείσουν οριστικά και να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου (και αν !!!).

Τα καταργημένα Νοσοκομεία προσέφεραν φιλικές – προσιτές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής και ξεφόρτωναν τη ζήτηση από τα μεγάλα γειτονικά Νοσοκομεία στις Γενικές Εφημερίες. Μετά την κατάργηση των εν λόγω Νοσοκομείων τα ράντζα πολλαπλασιάστηκαν και αυξήθηκαν οι ώρες αναμονής στα Έκτακτα Εξωτερικά Ιατρεία των Εφημερευόντων Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης".

Σχέδιο περικοπών

Συνεχίζοντας η ομοσπονδία των υγειονομικών επισημαίνει πως: "Η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεφορτωθεί οριστικά τις δαπάνες λειτουργίας των καταργημένων Νοσοκομείων συρρικνώνοντας το Δημόσιο Τομέα Υγείας και προσφέροντας άλλο ένα δώρο στα επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα της Υγείας.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε από τη μία ότι κλείνει το Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ" και από την άλλη ετοιμάζεται ως κατάλληλο να υποδεχθεί ασθενείς που πάσχουν από τον ιό Έμπολα Καθημερινά αναδεικνύεται η ανάγκη επαναλειτουργίας των Νοσοκομείων που εν μία νυκτί καταργήθηκαν σε εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας