Ηλεκτρονική Έκδοση

Γλέντι ενίσχυσης των καθαριστριών και συζήτηση για τους κλάδους που μάχονται

Το Σάββατο 18 Οκτώβρη στη Νέα Ιωνία

«Η εμπειρία από τους κλάδους που μάχονται αυτή την περίοδο» είναι το θέμα της συζήτησης που διοργανώνει η εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» και θα ακολουθήσει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών.

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρολγου Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρολγου Στην πρόσκληση - πλαίσιο της εκδήλωσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "Τον τελευταίο καιρό μία σειρά από κλάδους έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν μια πολύμορφη και ηρωική μάχη, για τη δουλειά και τη ζωή, ενάντια στην κατάργηση και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων. 

Tαυτόχρονα, κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίθεσή τους σε όλο το Δημόσιο, ετοιμάζοντας επιπλέον απολύσεις, κατασυκοφαντώντας χιλιάδες εργαζόμενους-κλάδους ολόκληρους, εξαφανίζοντας τις δομές του «κράτους πρόνοιας» από τη μια, δίνοντας την ευκαιρία στο ιδιωτικό κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του και από την άλλη κάνοντας τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν ακόμα πιο ακριβά.

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς, βρίσκονται σε κινητοποίηση διεκδικώντας το αυτονόητο: Δικαίωμα στη δουλειά, αξιοπρέπεια στη ζωή τους".  

Η ανοιχτή συζήτηση θα γίνει το Σάββατο 18/10, στις 6;30μμ, στον χώρο της (Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία), με: Εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου από το «Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας κατ τα “απελευθερωμένα” ωράρια» Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Εργαζόμενους του δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Αλληλεγγύη