Ηλεκτρονική Έκδοση

ΚΚΕ: Πρόταση για ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών

Στη δημοσιότητα έδωσε τις θέσεις του το ΚΚΕ για το θέμα της ελάφρυνσης των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ: "Αρκετά κράτησε η ληστεία των τραπεζών, ο εμπαιγμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η νέα κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ! Μόνο οι θέσεις του ΚΚΕ και η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα από τα χρέη.

Αφορά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Τους φτωχούς αγρότες, επαγγελματίες και εμπόρους. φτωχών αγροτών και ΕΒΕ. Στήριξε τις θέσεις του ΚΚΕ με τη δράση και την ψήφο σου.

Τα κύρια άρθρα της πρότασης νόμου του ΚΚΕ προβλέπουν: 

Διαγραφή του 50% των οφειλών εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες. 

Αναστολή της πληρωμής για τους ανέργους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. 

Διαγραφή τόκων από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. 

Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν. 

Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ. 

Μείωση των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ. 

Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων. 

Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου".

Συνεχίζοντας το ΚΚΕ επισημαίνει: "Καμία εμπιστοσύνη σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Όσα υπόσχονταν για ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ αποδεικνύονται ψέματα. Οι θέσεις τους φανερώνουν ότι δεν νοιάζονται για το πώς θα απαλλάξουν τα λαϊκά στρώματα από το βραχνά του τραπεζικού χρέους, αλλά για το πώς θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τραπεζικών ομίλων. 

Αυτόν το στόχο υπηρετούν: και τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπου τα χρέη δεν διαγράφονται, αλλά μετατοπίζονται ή επιμηκύνονται ώστε να διασφαλιστεί η είσπραξή τους. και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προτείνει καμιά διαγραφή χρεών για τα λαϊκά στρώματα. Αποκαλυπτικό για το αποτέλεσμα των ρυθμίσεων που παρουσίασε ως «νέα Σεισάχθεια» είναι ότι το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο δανειολήπτης, σε τράπεζες - φόρους και ασφαλιστικούς οργανισμούς, να μην ξεπερνά το 33% του εισοδήματός του!

Για τους πλειστηριασμούς προτείνει μόνο αναβολή, ενώ ο ρόλος του «δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης», που εξήγγειλε, θα είναι να μεταφέρει το ιδιωτικό χρέος, που είναι αδύνατο να εισπραχθεί, στις πλάτες του λαού!"

Τέλος το ΚΚΕ τονίζει: "Δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι μοναδική εγγύηση για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν από τη φοροεπιδρομή και τα χρέη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για να ανακτήσουμε τις μεγάλες απώλειες που είχαμε την τελευταία 5ετία.

Για να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, για να ικανοποιηθούν επιτέλους οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας με λαϊκή εξουσία".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ