Ηλεκτρονική Έκδοση

Στην Ουάσιγκτον ο «Ποσειδώνας» του Ζογγολόπουλου

Τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας Milken, του Πανεπιστημίου George Washington, στην Ουάσιγκτον, κοσμεί πλέον το γλυπτό «Ποσειδώνας» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Τα εγκαίνια της εγκατάστασης έγιναν σε γιορτινό κλίμα, παρουσία αρκετών σημαντικών προσώπων, υπό την αιγίδα του Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Dr. Steven Lerman. «Είναι καταπληκτικό», είπε ο κ. Lerman, «πόσο αυτό το γλυπτό, που ο Ζογγολόπουλος δημιούργησε πριν από 50 χρόνια, είναι σήμερα σε απόλυτη αρμονία με το μοντέρνο, νεόδμητο κτίριο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου».

Η Πρύτανης της Σχολής, Dr. Lynn Goldman, πρόσθεσε ότι «Είναι μεγάλη τιμή τόσο για τη Σχολή όσο και για το Πανεπιστήμιο της Washington να βρίσκεται το γλυπτό στο κτήριο της Σχολής» και ευχαρίστησε με τη σειρά της το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου για την προσφορά του.

Η Διευθύντρια των Καλλιτεχνικών Συλλογών του Πανεπιστημίου και Επιμελήτρια του μουσείου “Brady’s Gallery” κα. Lenore Miller αναφέρθηκε στη σημασία του γλυπτού «Ποσειδώνας» και είπε χαρακτηριστικά ότι η εγκατάσταση του στο Πανεπιστήμιο είναι ένα εικαστικό και ιστορικό γεγονός διότι είναι το πρώτο Ελληνικό γλυπτό σε δημόσιο εξωτερικό χώρο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Νίκος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην 50χρονη ιστορία του γλυπτού, πως και γιατί δόθηκε σε ένα αφηρημένο γλυπτό το όνομα «Ποσειδώνας», στην ζωή και στην προσωπικότητα του Γιώργου Ζογγολόπουλου, καθώς και στη σημασία του έργου του σε διεθνές επίπεδο.

Για ένα «σύμβολο της Ελληνοαμερικανικής φιλίας» έκανε λόγο ο Έλληνας Πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος.

Το συντονισμό του όλου εγχειρήματος επιμελήθηκε ο απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου George Washington Γιώργος Σταθόπουλος.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Γλυπτική/Κεραμική/Εργα Τέχνης