Έντυπη Έκδοση

Οσα φέρνουν οι 4 τροχοί

Μια Rolls Royce  ντυμένη στα... πράσινα

Από φτωχή οικογένεια μεταναστών από την Κούβα, ο Michael Fux είναι πλέον πετυχημένος επιχειρηματίας, με αρκετά χρήματα στην τσέπη του. Το μεγάλο του πάθος φαίνεται πως είναι τα αυτοκίνητα, καθώς πρόσφατα απέκτησε το 130ό. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται 25 Ferrari, 12 Porsche, 11 Aston Martin και αρκετές Rolls Royce. Το τελευταίο του απόκτημα είναι ακόμα μία Rolls Royce Wraith, ειδική παραγγελία σε χρώμα φιστικί. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Fux παραγγέλνει πανάκριβο αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη απόχρωση. Οπως μαθαίνουμε, έχει και μια McLaren Ρ1 στα ίδια χρώματα!

Σύγχρονος Μάρκο Πόλο

Αλλη μια θαυμάσια ιστορία για διήγηση είναι αυτή του Gunther Holtorf, πρώην στελέχους της Lufthansa, όπου μια ηλιόλουστη μέρα το 1988 τα παράτησε όλα και πήρε μια Mercedes G300 GD για ένα ταξίδι που έμελλε να κρατήσει 26 χρόνια! Ο Holtorf επισκέφθηκε συνολικά 215 χώρες. Κάπου στην πορεία η Mercedes-Benz αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό στο Βερολίνο, έπειτα από συνολικά 890.000 χλμ. Το αυτοκίνητο φοράει ακόμα τον κινητήρα που είχε όταν βγήκε από το εργοστάσιο και πλέον εκτίθεται στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη.

Το τούρμπο κερδίζει έδαφος

Σε αντίθεση με την Ευρώπη και την Ιαπωνία, όπου οι κινητήρες τούρμπο έχουν εδώ και χρόνια βρει πρόσφορο έδαφος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο κανόνας ήταν οι πολλοί κύλινδροι και τα ακόμη περισσότερα -ατμοσφαιρικά- κυβικά. Αυτή η συνθήκη τείνει να αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια, με τις ΗΠΑ και τον Καναδά να βρίσκονται στη 2η θέση -μετά την Κίνα- σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση αγοράς σε οχήματα με τούρμπο κινητήρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα επόμενα 5 χρόνια θα πουληθούν στη Β. Αμερική διπλάσια αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες τούρμπο, που πλέον θα αντιστοιχούν στο 38% της αγοράς. Αντίστοιχα στην Κίνα, μέχρι το 2019 ποσοστό περίπου 40% των συνολικών οχημάτων που θα πωλούνται θα φέρουν βενζινοκινητήρα με υπερσυμπιεστή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκίνητο
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων