Έντυπη Έκδοση

Χαρδούβελης: Αλλο το κλίμα, άλλη η πραγματικότητα

Με πεσμένα τα φτερά, λόγω της κόκκινης κάρτας που εισέπραξε η χώρα από τις διεθνείς αγορές, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, απέφυγε να απαντήσει σε προηγούμενη δική του δέσμευση ότι η χώρα θα αποδεσμευτεί από τους κηδεμόνες μας από την 1η.1.2015.

Περιορίστηκε να δηλώσει ότι το κλίμα των τελευταίων ημερών δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της. «Η Ελλάδα είναι πρωταθλητής της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ σε διορθωτικές αλλαγές και σε δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει τα εχέγγυα «για ταχεία αναπτυξιακή πορεία αποκατάστασης του χαμένου εδάφους, της τελευταίας εξαετίας». Διαβεβαίωσε τέλος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε εφ' όσον επιδείξουμε «ψυχραιμία, προσήλωση στους στόχους και μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο».

«Μιλήσατε σαν βρεγμένη γάτα». Με το σχόλιο αυτό απάντησε στην τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη ο κ. Λαφαζάνης. Χαρακτήρισε την ομιλία του «παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής», ενώ αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό και στις διεθνείς αγορές:

«Θέτατε ως μέτρο της επιτυχίας τις αγορές και όλη η προσπάθειά σας ήταν να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη τους», είπε και παρατήρησε: «Βλέπετε τώρα πώς σας αντιμετωπίζουν». Προέβλεψε μάλιστα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο με νέα μέτρα που θα συντείνουν στην περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας.

Προέταξε ως μοναδική λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. «Δεν αντέχει ο ελληνικός λαός μια κυβέρνηση η οποία είναι παραδομένη στις αγορές», κατέληξε.

Νωρίτερα αίσθηση προκάλεσε η αγόρευση του Απόστολου Κακλαμάνη: «Είστε φιλοξενούμενος εδώ. Δεν ξέρω ποιοι ισχυροί σάς επέβαλαν, αλλά έχετε ξεπεράσει σε αλαζονεία και τον Αντώνη Σαμαρά» τον κατηγόρησε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε καταστροφή για να εμφανιστεί ότι ο Σαμαράς και ο Χαρδούβελης σκίζουν τα Μνημόνια πριν τα σκίσει ο Τσίπρας και υποστήριξε ότι «η χώρα πηγαίνει κάθε ημέρα στα βράχια».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
ΟΟΣΑ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση
Κύριο θέμα
Πιο μέσα στο κλουβί