Έντυπη Έκδοση

Ραδιοερασιτέχνες στο Σύνταγμα

Διήμερη εκδήλωση με θέμα την επικοινωνία των Ευρωπαίων πολιτών μέσω ασυρμάτων διοργανώνεται σήμερα και αύριο στην πλατεία Συντάγματος, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ραδιοερασιτεχνικής Ομάδας Dx Plus - Hellenic Radio Amateur Team. Η εκδήλωση έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, καθώς θα λάβει χώρα όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά παράλληλα και σε άλλες πρωτεύουσες χωρών της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκειά της, μαθητές, φοιτητές και απλοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στα βραχέα κύματα με κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, όσοι βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορέσουν να μιλήσουν τόσο στους παρευρισκόμενους Ελληνες ευρωβουλευτές όσο και σε αυτούς άλλων κρατών, μέσω ασυρμάτου.

Την εκδήλωση στηρίζει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ανέλαβε το τεχνικό τμήμα της διοργάνωσης και η Αρχιτεκτονική Σχολή σχεδίασε την ειδική κατασκευή, η οποία θα εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου θα τοποθετηθούν ασύρματοι.

Η εκδήλωση έχει συμβολικό χαρακτήρα, εναρμονιζόμενη με το στόχο της Ε.Ε. για μεγαλύτερη σύγκλιση και συνεννόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Εκδηλώσεις