Έντυπη Έκδοση

Ποτίστρες για τα αδέσποτα

Πόσιμο νερό σε μόνιμη βάση για τα αδέσποτα ζώα επιχειρεί να εξασφαλίσει με πρωτοβουλία του ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων η αρμόδια δημοτική υπηρεσία προστασίας ζώων έχει τοποθετήσει ανοξείδωτες ποτίστρες με φλοτέρ.

Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε γιατί εκεί καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων ζώων, λόγω των παρακείμενων δασικών εκτάσεων. Σταδιακά όμως θα τοποθετηθούν ποτίστρες και σε άλλα σημεία του δήμου και πιο συγκεκριμένα 4 στις Συκιές, 4 στη Νεάπολη και 3 στον Αγιο Παύλο.

Η επιλογή των σημείων τοποθέτησης έγινε σε συνεργασία με το τοπικό ζωοφιλικό σωματείο «Φροντίζω», αλλά και με απλούς πολίτες. Παράλληλα επιδιώκεται η διόρθωση διαφόρων κατασκευαστικών προβλημάτων που μπορεί να παρουσιάσουν οι ποτίστρες, έτσι ώστε αυτές να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τα ζώα.

Ενας από τους βασικούς σκοπούς της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει στην οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων ως πάρκων σκυλιών, στοχεύοντας σε μια αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Θέματα ζώων
Φιλοζωικές οργανώσεις