Έντυπη Έκδοση

Πρώτη στη λίστα η ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν έχουν τέλος τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και καταδεικνύουν τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών, σύμφωνα και με τα πορίσματα που παρέδωσε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ΠΑΣΕΓΕΣ βρίσκεται πρώτη στη λίστα των αγροτικών συνεταιρισμών όπου αναδίδεται οσμή σκανδάλου. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν άλλωστε και βουλευτές, μέλη της επιτροπής, που ήλεγξαν τα απόρρητα πορίσματα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

**Τ ο 2008 διατέθηκαν 67.000 ευρώ για την αγορά πολυτελούς τζιπ μάρκας Lexus 3.000 κ.ε.

** Τα φλουριά για τη βασιλόπιτα (2001-2009), συμπεριλαμβανομένων προφανώς και των σχετικών πρωτοχρονιάτικων δώρων, κόστισαν 9.000 ευρώ.

** Αλλα 23.500 ευρώ δαπανήθηκαν για γαλοπούλες και αρνιά που δόθηκαν στους εργαζομένους από το 2001 έως το 2011.

** Το κινητό του προέδρου τη χρονική περίοδο 2001-2010 κόστισε στην ΠΑΣΕΓΕΣ 44.500 ευρώ.

Για το ενοίκιο του διαμερίσματος του προέδρου (2006-2011) 60.670 ευρώ, κοινόχρηστα 4.559 ευρώ και ρεύμα 2.300 ευρώ. Μαζί με τα έξοδα για εδέσματα, λουλούδια, αγορά κινητών τηλεφώνων, διοργάνωση εκδηλώσεων και εορτών (Τσικνοπέμπτη, Πάσχα, Χριστούγεννα) το ποσόν άγγιξε τα 184.819 ευρώ.

Διαπιστώνεται, εξάλλου, ότι μετά το 2001 οι υπάλληλοι της ΠΑΣΕΓΕΣ λάμβαναν αποζημίωση για κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ταξί χωρίς να τη δικαιούνται. Επίσης λάμβαναν το ήμισυ της ημερήσιας αποζημίωσης λίγα λεπτά μόνο μετά την 12η νυχτερινή της επόμενης ημέρας.

Απάντηση Καραμίχα

Αστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, για τα πορίσματα των ελέγχων των αγροτικών οργανώσεων που παρέδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος στη Βουλή και μίλησε για συκοφαντίες κι επιλεκτικές διαρροές, που στόχο έχουν να πλήξουν τον ίδιο και το διοικητικό συμβούλιο.

Για το διαμέρισμα, την κάρτα και τα τηλέφωνα που του αποδίδονται σημείωσε ότι τα ποσά που αναγράφονται αφορούν τα 11 χρόνια της προεδρίας του στην οργάνωση κι όχι μια χρονιά.

Για την πιστωτική κάρτα και το κινητό του τηλέφωνο, ανέφερε πως όλες «οι δαπάνες αφορούσαν αποκλειστικά την εξυπηρέτηση δημοσίων σχέσεων της Οργάνωσης: φιλοξενία ξένων προσκεκλημένων, συναδέλφων απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεύματα με δημοσιογράφους κ.λπ. και τις αυτονόητες ανάγκες επικοινωνίας του προέδρου με το δίκτυο των μελών στους 52 νομούς της χώρας».

Ο Τζανέτος Καραμίχας μίλησε για «συκοφάντες» και για τη λειτουργία του γραφείου Βρυξελλών. Τόνισε ότι το γραφείο αυτό «χρησιμοποίησε ακόμα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για το αγροτικό μέρος των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεταιρισμοί/αγροτικοί/κοινωνικοί
Διαφθορά
Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ)