Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ευρωκοινοβούλιο

Ειδική συνεδρίαση, αφιερωμένη στους εργαζομένους της ERT ΟΡΕΝ και τον 16άμηνο αγώνα τους, πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από πρόσκληση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

Οι εργαζόμενοι της ERT ΟΡΕΝ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου  σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ Οι εργαζόμενοι της ERT ΟΡΕΝ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ Χαρακτηριστική υπήρξε η αποστροφή της προέδρου της Ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ, η οποία υπογράμμισε ότι και στην προηγούμενη θητεία του Ευρωκοινοβουλίου η Αριστερά είχε σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων, σήμερα όμως ο αγώνας τους αποκτά σάρκα και οστά, καθώς πρώτη φορά από τις 11 του Ιούνη 2013 πραγματοποιείται τέτοια συνάντηση.

Τοποθετήσεις έγιναν και από βουλευτές της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, με κοινό παρονομαστή την απόλυτη και απερίφραστη καταδίκη της πραξικοπηματικής απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει το μοναδικό δημόσιο φορέα ενημέρωσης στην Ελλάδα, την ΕΡΤ.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα τόνισε στην εισήγησή της ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αντιπαρατίθεται ευθέως με τη δημοκρατία και το κεκτημένο της ενημέρωσης:

Φίμωση της ενημέρωσης

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ σε μια νύκτα δεν ήταν τυχαία κίνηση που αφορούσε αποκλειστικά και μόνον στην απόλυση 2.500 εργαζομένων, όπως επέβαλλε το Μνημόνιο. Στόχευε αφ' ενός στη φίμωση της ενημέρωσης, στην κατάργηση του μοναδικού πόλου υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου. Αφ' ετέρου δημιούργησε προϋποθέσεις γιγάντωσης των ιδιωτικών μέσων που είναι απολύτως εξαρτώμενα και ελεγχόμενα από τους οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι στηρίζουν με την πιο ωμή προπαγάνδα το έγκλημα που συντελείται κατά του ελληνικού λαού».

Οι εργαζόμενοι της ERT ΟΡΕΝ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ΜΜΕ. Το πάνελ αποτελούνταν από τους Ελευθερία Φαραντάκη, ΕΤ3, Γαβριήλ Κασσιμάτη, ΠΟΣΠΕΡΤ, Νέλη Κατσαμά, ΕΡΑ Ηρακλείου, Κώστα Δαβάνη, ΕΡΑ Κοζάνης, και Σοφία Σακοράφα

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία του 16άμηνου αγώνα των εργαζομένων, στην αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας, στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, στην ανάγκη για στήριξη του αγώνα από δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι «ο αγώνας αυτός πρέπει να κερδηθεί».

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης και οι Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) και Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι). Απαντες με τις παρεμβάσεις τους υπερασπίστηκαν την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στον άνευ προηγουμένου κυβερνητικό αυταρχισμό. ΝΤ.ΚΑΡ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εργασιακά θέματα
ΕΡΤ