Έντυπη Έκδοση

Κωλοτούμπα Ψινάκη στο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Βρέθηκαν 400.000 ευρώ για τον Δήμο Μαραθώνα

Ο σαματάς που έκανε ο Ηλίας Ψινάκης και οι κορόνες για πτώχευση του Δήμου Μαραθώνα έπιασαν τόπο, και ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε για τον Δήμο Μαραθώνα προκαταβολή από τους τακτικούς πόρους του συγκεκριμένου δήμου, ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός στον κ. Ψινάκη, ο οποίος τον επισκέφτηκε χθες το πρωί στο υπουργείο. Ο κ. Ντινόπουλος επισήμανε ότι ο Δήμος Μαραθώνα και οποιοσδήποτε άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση.

Αργότερα σε συνέντευξη Τύπου στο γυμναστήριο Μαραθώνα, που διανθίστηκε με κόντρες και διαξιφισμούς με τον πρώην δήμαρχο Ιορδάνη Λοΐζο, ο κ. Ψινάκης ανασκεύασε τα περί πτώχευσης. «Εγώ δεν ευθύνομαι για ό,τι λέγεται και ό,τι γράφεται. Είναι πάγια τακτική δική μου ούτε να διαψεύδω ούτε να μηνύω αυτόν που τα έγραψε. Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι κηρύσσω σε πτώχευση το δήμο και αναπαράχθηκε αυτό παντού, αυτό είναι δικό του θέμα. Εγώ είπα συγκεκριμένα πράγματα. Κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να κηρύξει σε πτώχευση το δήμο του, δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία», είπε χαρακτηριστικά αναφορικά με το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Τα πνεύματα στη συνέντευξη άναψαν όταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Ψινάκης διόρισε μέχρι το Δεκέμβριο συνεργάτη του σε θέση συμβούλου με μηνιαίο μισθό 25.000 ευρώ και γι' αυτό τον κάλεσε να παραιτηθεί από το μισθό του. «Εγώ δεν έχω οικονομική ανάγκη. Το τι θα κάνω τα λεφτά μου, θα το μάθετε» απάντησε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λοΐζος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή («Ε») είπε: «Ο κ. Ψινάκης και ο κάθε κύριος Ψινάκης έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι έλεγχο θέλει. Δεν μπορεί όμως να παίζει το ριάλιτι σόου του εισαγγελέα. Ασφαλώς, έχει ένα καθήκον και μία υποχρέωση. Να ασκήσει τα καθήκοντα του δημάρχου». Καρτ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση