Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟΧΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΥΓΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ Κ. ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

«Ορφανός» ακόμα ο εμπρησμός

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την «πατρότητα» της εμπρηστικής επίθεσης, που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο αυτοκίνητο του ψυχιάτρου-υποψήφιου βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή στο Νομό Λασιθίου, Κώστα Παρασχάκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το Ι.Χ. ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι του, σε πιλοτή πολυκατοικίας, στην οδό Αγίου Γεωργίου, στην Πεύκη.

Αγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το εσωτερικό του οχήματος και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από την πυρκαγιά μαύρισε και ο τοίχος της πιλοτής.

Ο χρυσαυγίτης διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΨΝΑ), μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ενός μηνός με εντολή του πρώην υπουργού Υγείας, Αδώνιδος Γεωργιάδη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι δραστηριότητές του και οι απόψεις του είχαν καταγγελθεί από συναδέλφους. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «αρχαίο δωρικό» τον ναζιστικό χαιρετισμό του. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τού είχε επιβάλει τρίμηνη αργία με στέρηση των αποδοχών του. Ωστόσο τον περασμένο Ιούνιο φαίνεται πως επέστρεψε στα καθήκοντά του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του «Δαφνίου», καθώς το πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου φέρεται να μη συνεδρίασε ποτέ για το θέμα.

Ο Κώστας Παρασχάκης, ο οποίος είχε χορηγήσει έξι πιστοποιητικά προκειμένου να αποκτήσουν ισάριθμοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άδειες οπλοφορίας, παραδέχτηκε πως τα έδωσε, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι δεν τα πρωτοκόλλησε, αφού δεν προορίζονταν για δικαστική χρήση, προκειμένου να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία.

Ο «ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής» ήταν αυτός που είχε χορηγήσει και ιατρική βεβαίωση στη συνυποψήφιά του, Θέμιδα Σκορδέλη, σύμφωνα με την οποία πάσχει από «κατάθλιψη και αυτοκαστροφικές τάσεις». Με τη βεβαίωση αυτή η «αγανακτισμένη κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα» είχε εξασφαλίσει πολλές αναβολές στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος Αφγανού μετανάστη, τον Δεκέμβριο του 2011.

Επιπλέον, από την έρευνα του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, είχε προκύψει ότι ο Κώστας Παρασχάκης δεν είχε υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2010, 2011 και 2012.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τρομοκρατία
Αστυνομικό ρεπορτάζ