Έντυπη Έκδοση

Λουκέτο στα ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές

Εως το τέλος της σημερινής ημέρας πρόκειται να εκδοθούν οι αποφάσεις για τη διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν έως χθες (καταληκτική προθεσμία) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, γνωστοποιώντας ότι όσοι σπουδαστές έχουν εγγραφεί και έχουν καταβάλει τα δίδακτρά τους σε αυτά τα ΙΕΚ, θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους σε δημόσια ΙΕΚ.

Στα δημόσια ΙΕΚ θα συνεχίσουν οι σπουδαστές που έχουν καταβάλει δίδακτρα Στα δημόσια ΙΕΚ θα συνεχίσουν οι σπουδαστές που έχουν καταβάλει δίδακτρα Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους βουλευτές της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι μόνο τρία ΙΕΚ είχαν ρυθμίσει έως χθες τις οφειλές τους και δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν θα δεχθεί φαινόμενα κοροϊδίας». Εφερε ως παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ ο οποίος, αν και είχε εκατομμύρια οφειλές, έκανε ρύθμιση με 160 ευρώ μηνιαίως. «Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς μέχρι να αποπληρώσει τις οφειλές του», ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος κατέθεσε και λίστα που περιλαμβάνει 20 ΙΕΚ με οφειλές από 1 έως 11 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, όπως προαναφέραμε, μόνο τρία έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

* Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πάτρας κατέλαβαν χθες το κτήριο της διοίκησης, των γραφείων της Πρυτανείας και του Συμβουλίου Ιδρύματος. Διαμαρτύρονται, όπως είπαν, για τα ζητήματα της στέγασης και της σίτισης. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, καθώς και το τμήμα Χημικών Μηχανικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, «το Πανεπιστήμιο καλεί όλους τους φοιτητές σε γόνιμο και υγιή διάλογο για τα προβλήματά τους, αλλά όχι υπό την πίεση των καταλήψεων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδεία
Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
Υπουργείο Παιδείας