Έντυπη Έκδοση

65άχρονος Γερμανός φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Με την κατηγορία της κατασκοπίας συνελήφθη στην Κω 65άχρονος Γερμανός τουρίστας, την ώρα που φωτογράφιζε εξωτερικά στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί. Το προσωπικό του φυλακίου ειδοποίησε την Αστυνομία και λίγο αργότερα ο 65άχρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο εκεί κοντά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κιάλια και διόπτρα, καθώς επίσης και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής. Σε έρευνα στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω με χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του υπήρχαν καταγεγραμμένες γεωγραφικές συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημόσιων υπηρεσιών και κτηρίων της νήσου Κω.

Τα κατασχεθέντα υλικά στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση. Οπως έγινε γνωστό, ο 65άχρονος διαμένει μόνιμα στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Στρατόπεδα
Παρακολουθήσεις/Υποκλοπές
Κατασκοπία/πράκτορες
Συλλήψεις/Προσαγωγές