Έντυπη Έκδοση

Επιβεβαίωσε η Κίνα το επενδυτικό της ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο περιλαμβάνει αεροδρόμια (Αθήνα και Καστέλι) και σιδηροδρόμους, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί στο Μιλάνο.

Ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, αλλά και στην εκμετάλλευση σπάνιων γαιών στη χώρα μας. Επιτροπή Κινέζων εμπειρογνωμόνων άλλωστε έχει επισκεφθεί την Ελλάδα για να αξιολογήσει τα περιθώρια αξιοποίησης του σπάνιου ορυκτού πλούτου.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Σαμαρά την ικανοποίησή του για την προοπτική επέκτασης της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραμένει η βασική πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη. Επισήμανε μάλιστα στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι ήταν ο πρώτος από τους ξένους ηγέτες που συνάντησε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ασίας. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε τη βούληση της Ελλάδας να στηρίξει την Κίνα σε όλα τα θέματα που άπτονται των σχέσεών της με την Ε.Ε.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κετσιάνγκ συζήτησαν επίσης για τη συνέχιση της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών και τη σύσταση Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν Κίνα, Ελλάδα και Αίγυπτος, με αντικείμενο την αποκωδικοποίηση των αρχαίων γλωσσών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αποκρατικοποιήσεις
Κίνα
Επενδύσεις
Ιδιωτικοποιήσεις