Έντυπη Έκδοση

730 «ώριμα» έργα είδε ο Δένδιας

Ηελληνική οικονομία δεν θα μείνει χωρίς επενδύσεις. Περίπου 730 ώριμα έργα με έτοιμες μελέτες ή έργα-γέφυρες θα προχωρήσουν και το 2015, με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. και η απορρόφηση στο τωρινό ΕΣΠΑ αγγίζει το 85,7%.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά Τσίπρα-Δούρου για θέματα επενδύσεων-σκουπιδιών κι επαίνεσε τη στάση του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, να τον επισκεφθεί για να ενημερωθεί. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η απορρόφηση του ΕΣΠΑ θα είναι 100% ώς το τέλος του 2015 και την άποψη ότι κυβέρνηση Ν.Δ. θα υπάρχει και μετά τον Μάρτιο. «Δεν ανήκω σε αυτούς οι οποίοι προβλέπουν αλλαγή κυβέρνησης».

Κατά τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Δένδια, Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Γ. Γιαννούση:

**Από την απορρόφηση του 85,7% ωφελήθηκαν σχεδόν 118.000 επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες με περίπου 9 δισ. ευρώ.

**Υποβλήθηκαν για την επόμενη προγραμματική περίοδο 19 επιχειρησιακά προγράμματα και το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ολοκληρωθεί η εσωτερική διεργασία διαβούλευσης για το νομοσχέδιο του ΕΣΠΑ.

**Υπάρχει υπόλοιπο 4,2 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ 2007-13, 4,9 δισ. ευρώ από εμπροσθοβαρείς δράσεις του νέου ΕΣΠΑ κι άλλα 2,9 δισ. από έργα phasing στο νέο ΕΣΠΑ, δηλαδή κονδύλια ύψους 12 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, γεγονός που εκτιμάται πως θα βελτιώσει το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας από 0,9% στο 2,9%.

**Για την απασχόληση πέρα από τα 600 εκατομμύρια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου υπάρχουν κονδύλια 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διαγωνισμοί /Συμβάσεις έργων
Υπουργείο Ανάπτυξης
ΕΣΠΑ