Έντυπη Έκδοση

ΚΑΘΕΤΟΣ Ο ΣΑΡΡΗΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ

«Να μείνει ο Ρανιέρι»

«Ο Ρανιέρι πρέπει να μείνει» κατά την προσωπική άποψη του Γιώργου Σαρρή, όπως την εξέφρασε χωρίς περιστροφές. Φυσικά και η στήριξή του στον προπονητή της Εθνικής είναι αυτονόητη και δεδομένη, την ώρα που πυκνώνουν οι αντίθετες φωνές των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ αναπτύσσεται συγχρόνως έντονος προβληματισμός για την επόμενη ημέρα, εντός και εκτός της ομάδας.

Πιεσμένος από τα γεγονότα και την αντίδραση της φίλαθλης κοινής γνώμης ο πρόεδρος της ΕΠΟ βγήκε και μίλησε («NovaΣΠΟΡ FM 94,6»), φωτίζοντας κάποιες πτυχές σχετικά με το πώς από το κεφάλαιο Σάντος οδηγηθήκαμε στη νέα εποχή Ρανιέρι.

«Δεν υπήρξε καμία απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος. Οταν είχε υπογράψει το τελευταίο του συμβόλαιο ο Πορτογάλος είχαν αντιδράσει μόνο οι κ. Σάββας, Χατζηαποστόλου. Εκανα μια πρόταση ανανέωσης στον κ. Σάντος μετά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία. Τότε μου ζήτησε ένα χρονικό διάστημα για να το σκεφτεί. Συζητήσαμε άλλες δύο φορές και του προσφέραμε περισσότερα χρήματα, με ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ συν μπόνους πρόκρισης 800.000 ευρώ. Πάλι δεν πήραμε σαφή απάντηση, οπότε αρχίσαμε να ψάχνουμε προπονητή. Πήραμε βιογραφικά από 10-15 προπονητές και η καλύτερη επιλογή ήταν ο Ρανιέρι. Αλλοι προπονητές που δεν είχαν το βιογραφικό του Ρανιέρι ζητούσαν τα τριπλάσια και τα τετραπλάσια. Μίλησα προσωπικά με τον Μπιέλσα και τον Ερικσον, ενώ ο Φύσσας με τον Ράμος. Με τον Μπιέλσα μίλησα τρεις φορές τηλεφωνικά και δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε. Εάν ήταν οικονομικό το θέμα ή κάτι άλλο, δεν ξέρω. Είναι ψευδέστατο ότι διώξαμε τον Σάντος. Δεν μας είπε ποτέ ο Σάντος "θέλω αυτό το ποσό για να μείνω" και να του απάντησε η Ομοσπονδία ότι δεν μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα».

Σχετικά με τη στελέχωση του τεχνικού επιτελείου, ο κ. Σαρρής τόνισε πως ο Ρανιέρι ήθελε «να φέρει το δικό του επιτελείο», για τη θέση του Φύσσα «ο προπονητής είπε ότι προς το παρόν δεν θέλει κάποιον» και «στη συνέχεια του ανέφερα τον Γιώργο Καραγκούνη, για τον οποίο συμφώνησε».

Από την προχθεσινή σύσκεψη με τον Ιταλό η αίσθηση του προέδρου της ΕΠΟ είναι πως «κάποιοι διεθνείς που τους εμπιστευόταν λόγω προσωπικότητας και προϊστορίας, δεν του αποδίδουν αυτά που πίστευε, γεγονός που τον έχει απογοητεύσει και τον έχει στεναχωρήσει, οπότε πλέον σκέφτεται διαφορετικά». Οσον αφορά δε την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως για παράδειγμα ο Πέτρος Μάνταλος και ο Δημήτρης Διαμαντάκος, «η μόνη εξήγηση είναι ότι από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, τον Τσάνα, του ζήτησε ποιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν μελλοντικά την Εθνική Ανδρών, γιατί η σκέψη του είναι να τους καλεί, όταν έχει ελλείψεις, περισσότερο για να μπουν στο κλίμα της μεγάλης ομάδας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Προπονητές/Μάνατζερ
Εθνική Ελλάδος
ΕΠΟ