Ηλεκτρονική Έκδοση

Τα ρίχνει στους μετανάστες ο Σαμαράς

Στο μεταναστευτικό θέμα συνδέοντας το με την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές εντάσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συζητήσεις που είχε με ξένους ηγέτες, κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής ΕΕ- Ασίας.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Ο πρωθυπουργός, που συνηθίζει στις επαφές του στο εξωτερικό να μιλά για το θέμα της μετανάστευσης σαν να είναι η ρίζα των προβλημάτων της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι η Ελλάδα και οι άλλες μεσογειακές χώρες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, υπογραμμίζοντας ότι «η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα πρόβλημα ασφάλειας που απαιτεί άμεση δράση».

Επίσης, επέμεινε στις διαδικασίες επαναπροώθησης και επαναπατρισμού των μεταναστών, καθώς άλλωστε επανειλημμένα ζητά αυστηρότερα μέτρα αποκλεισμού.

Στο μεταξύ αναμένεται να ξεκινήσει νέα συντονισμένη πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση ελέγχου προσφύγων που πρόκειται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, υπό την «αιγίδα» του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος ανέλαβε, μόλις, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο Καρλ Κοπ από την οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Pro Asyl, μιλώντας στη Deutsche Welle χαρακτηρίζει την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Mos Maiorum», εναντίον προσφύγων χωρίς "νόμιμα έγγραφα", ως λυπηρό και αποκρουστικό μήνυμα έναντι ανθρώπων, που με κίνδυνο της ζωής τους φτάνουν σε ένα «σύστημα» που δεν μπορεί να τους δώσει πρόσκαιρη στέγη.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Μεταναστευτικό
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
«Ναι» σε προληπτικό μνημόνιο