Ηλεκτρονική Έκδοση

Στήριξη με αστερίσκο από το Βερολίνο

Τη θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εφόσον όμως συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και εφαρμόσει πλήρως τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές εξέφρασε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μαριάνε Κοτέ.

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επίτροπου αρμόδιου για θέματα Οικονομίας, Γιούρκι Κατάινεν, σχετικά με τη συνέχιση της στήριξης από ΕΕ και με φόντο την καθίζηση του χρηματιστηρίου, η κ. Κοτέ σημείωσε ότι για την εμπιστοσύνη των αγορών είναι σημαντική η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο, η οποία αποτυπώνεται στους βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας για έξοδο από το πρόγραμμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο, διευκρίνισε ότι μετά την έκθεση της τρόικας, το Eurogroup θα διαβουλευθεί για τα επόμενα βήματα.

Σε ό,τι αφορά την τελική διευθέτηση του χρέους, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είπε ότι αυτό θα γίνει πριν τη λήξη του προγράμματος και μέσα στο Δεκέμβριο ενώ σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς είχε ενημερώσει την Άγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του περί πρόωρης εξόδου στις αγορές στην τελευταία συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Μνημόνιο
Για το ίδιο θέμα
Η Κομισιόν χτυπά στην πλάτη την Ελλάδα
«Ναι» σε προληπτικό μνημόνιο