Ηλεκτρονική Έκδοση

Επίθεση στο Ελληνοαραβικό κέντρο

Τελευταία ενημέρωση:

Στόχος επίθεσης έγινε τα ξημερώματα ο Ελληνοαραβικός Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, που στεγάζεται σε κτήριο στην οδό Κύπρου 2, στο Μοσχάτο.

Η φωτογραφία είναι της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Η φωτογραφία είναι της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Οι δράστες έγραψαν με κόκκινο σπρέι στο πεζοδρόμιο υβριστικό σύνθημα για το Ισλάμ, ζωγράφισαν έναν σταυρό στην πόρτα και πέταξαν μία γουρουνοκεφαλή και μπλε μπογιές στην πρόσοψη.

Τους βανδαλισμούς διαπίστωσαν μέλη του συλλόγου το πρωί και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Η φωτογραφία είναι της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Η φωτογραφία είναι της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας  

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την επίθεση έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού Κέντρου στο Μοσχάτο:
 
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο. Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών. Η θρασεία αυτή επίθεση δεν θα καταφέρει να πλήξει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου».
 
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες