Ηλεκτρονική Έκδοση

«Η γυναίκα και ο λύκος»

Στη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία εβδομάδα των Δημητρίων ανοίγει η ιδιαίτερη παράσταση «Η γυναίκα και ο λύκος» της Έλενας Πέγκα, στον εντυπωσιακό χώρο των Σφαγείων(20 και 21 Οκτ, 21:00).

Η Έλενα Πέγκα υπογράφει μια σύγχρονη αλληγορία για τον πολιτισμό και την αγριότητα. Ένα παραμύθι με ρεαλιστικό λόγο, με καταστάσεις που θυμίζουν ιστορίες από τα δελτία ειδήσεων και θέμα τη σύγκρουση:ανάμεσα στα δύο φύλλα, ανάμεσα στο εγώ και το είναι,ανάμεσα την ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις που την περιορίζουν. Μια πραγματικά ιδιαίτερη παράσταση που αξίζει την προσοχή μας!

Αυτό που ακούμε, αυτό που μυρίζουμε, αυτό που πιάνουμε, αυτό που βλέπουμε καθημερινά δεν είναι παρά ένα απειροελάχιστο μέρος του κόσμου.
Η Γυναίκα αφήνει πίσω της σύζυγο, φίλους και καριέρα. Ένα απαγορευμένο πάθος την έχει εξαγριώσει. Την έχει κάνει λύκο. Η ευτυχία έχει αγριότητα. Η ηρωίδα τη διεκδικεί μαζί με τη θέση της στον κόσμο. Θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη Νόρα, θα μπορούσε να είναι η Ωραία του παραμυθιού. Είναι όμως η Ωραία και το Τέρας μαζί.
 
Η Έλενα Πέγκα υπογράφει μια σύγχρονη αλληγορία για τον πολιτισμό και την αγριότητα. Ένα παραμύθι με ρεαλιστικό λόγο, με καταστάσεις που θυμίζουν ιστορίες από τα δελτία ειδήσεων και θέμα τη σύγκρουση: ανάμεσα στα δύο φύλλα, ανάμεσα στο εγώ και το είναι, ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις που την περιορίζουν.
 
Η «Γυναίκα και ο Λύκος» παρουσιάστηκε τον Μάη του 2014 στο Φεστιβάλ Ecrire et mettre en scène aujourd’hui στην Caen σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με γάλλους ηθοποιούς. Στη ελληνική του εκδοχή, όπου η Θεοδώρα Τζήμου ερμηνεύει τη Γυναίκα, η σκηνοθέτρια επέλεξε να στήσει επί σκηνής έναν ακραίο εικαστικό λόγο, με χιούμορ και έντονη σωματικότητα.
 
Ο εντυπωσιακός χώρος των Σφαγείων, ο οποίος επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του φεστιβάλ των Δημητρίων, υποδέχεται την παράσταση στις 20 και 21 Οκτωβρίου.
 
20 και 21 Οκτωβρίου
Σφαγεία
Ώρα έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 €, 10 €
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ
Έλενα Πέγκα
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κεσσίδης
Σκηνογραφία: Valentino Marengo
Φωτισμοι: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Διεύθυνση Παραγωγής: Γεωργία Δεμέστιχα
Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Λένα Δροσάκη, Νικόλας
Χανάκουλας, Δημήτρης Αγαρτζίδης Περικλής Γιώργος
Φωκιανός, Αλέξανδρος Παπαιωάννου.
 
Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο