Ηλεκτρονική Έκδοση

Το Αμαλία Φλέμιγκ, ο Έμπολα και οι εργαζόμενοι

Η άλλη πλευρά της επικαιρότητας

Η άσκηση για την αντιμετώπιση του Έμπολα ολοκληρώθηκε, αλλά το νοσοκομείο εδώ και καιρό «στενάζει» στη μέγγενη των περικοπών, με αποτέλεσμα να πάρουν θέση οι εργαζόμενοι.

Αμαλία Φλέμιγκ Αμαλία Φλέμιγκ Ο σχολιασμός των εργαζομένων, μέσα από το διαδικτυακό τόπο του σωματείου τους, είναι ο ακόλουθως: "Ενώ κάθε μήνα που περνάει βγάζουν και μια απόφαση, σε ανώτερο επίπεδο, που "δείχνει" ξεκάθαρα την επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας να μπει λουκέτο στο Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η άσκηση - προσομοίωση υποδοχής ύποπτου κρούσματος EBOLA.

Παρούσα η πολιτική ηγεσία (Η Διοίκηση της ΥΠΕ, του ΕΚΕΠΥ, συμμετοχή κλιμακίων του Στρατού και η Διοίκηση του Νοσοκομείου) παρακολούθησαν τη διαδικασία η οποία (βεβαίως) ήταν επιτυχής! Είμαστε σίγουροι ότι από το απόγευμα θα γεμίσουν τα δελτία ειδήσεων με εντυπωσιακές εικόνες, ενώ θα ακούσουμε δηλώσεις γεμάτες αυτοπεποίθηση για την ετοιμότητα της χώρας.

Καιρός όμως να "ανοίξουμε το χάρτη" και να μην περιοριστούμε στο ένα περιστατικό που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Καιρός να δούμε ολόκληρη την εικόνα: Για να αντιμετωπιστεί αυτή επιδημία, αλλά και η επόμενη χρειάζεται ζωντανό δημόσιο σύστημα περίθαλψης".

Συνεχίζοντας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμιγκ", επισημαίνουν: "Με το χάλι που έχουν σήμερα τα νοσοκομεία μας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις καθημερινές ανάγκες περίθαλψης του κόσμου που πεθαίνει στο δρόμο. Εξετάσεις κόβονται, νοσοκομεία κλείνουν, τα φάρμακα, μόνο αν τα πληρώσει κανείς από την τσέπη του....

Όσοι λοιπόν είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάντια ας καταλάβουν ότι δεν αντιμετωπίζεται ούτε ο ΕΒΟLΑ, ούτε άλλη επιδημία, ούτε οι ανάγκες του λαού με κλειστά νοσοκομεία! Όχι στο λουκέτο του "Κέντρου υποδοχής EBOLA", "Αμαλία Φλέμιγκ". Κανένα νοσοκομείο κλειστό, άμεσα προσλήψεις προσωπικού -  χρηματοδότηση των νοσοκομείων - δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό".

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση