Έντυπη Έκδοση

Face Look

ΚΕΡΑΥΝΟΣ μάς ήρθε με εκείνο το δημοσίευμα-ανακοίνωση του νέου δ.σ. του ΕΜΣΤ. Ολοι, πλην ενός, εναντίον της Αννας Καφέτση. Λες και οργανώθηκε μια κατάσταση για να παραγκωνίσουν τον άνθρωπο που υλοποίησε το όραμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

ΠΟΣΟΥΣ γνωρίζουμε να έχουν δώσει την ψυχή τους σε ένα σκοπό; Οχι, δεν της αξίζει της κυρίας Καφέτση μια τέτοια συμπεριφορά.

ΕΚΕΙΝΟ που με ανατριχιάζει είναι ότι, ανάμεσα στους καταγγέλλοντες τη διευθύντρια, μετέχουν και δύο καλλιτέχνες. Οι οποίοι ξέρουν, όπως ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το αντικείμενο, πόσο κόπο κατέβαλε αυτή η γυναίκα και τι θυσίασε γι' αυτό το Μουσείο.

ΝΤΡΟΠΗ. Ελπίζω η ηγεσία του ΥΠΠΟ να είναι σε θέση να αξιολογήσει το ποιος, το τι και το πώς.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ, κουβέντα για επιστροφή Γλυπτών, μια πεντάμορφη δικηγόρος και κάποιες χολιγουντιανές συμπεριφορές (όπως να χαϊδέψω το γλυπτό;), όλα για το καλό μας. Αν στην όλη εκστρατεία μετέχει και το Χόλιγουντ, σίγουρα το όραμα της Μελίνας και των Ελλήνων θα υλοποιηθεί.

ΑΠΟ κοντά και η Documenta. Η καλύτερή μας.

ΦΤΕΡΑ βγάζουν τα πόδια των καλλιτεχνών μας μετά τη γνωστοποίηση και επίσημα για την αθηναϊκή εκδοχή της Documenta.

ΠΡΟΝΟΜΙΟ η οικονομική κρίση, αλλά και η ζωντάνια της πόλης. Η πιο ενδιαφέρουσα πόλη του κόσμου, δέχονται οι πάντες ότι είναι η Αθήνα.

ΕΥΧΟΜΑΙ η εβδομάδα που θα ξεκινήσει να βρει την Αννα Καφέτση μαχόμενη για την ολοκλήρωση του Μουσείου μας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
Γνώμες/Απόψεις
Τέχνη/Πολιτισμός