Έντυπη Έκδοση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το localbookshow

Η συμμετοχή της «Ελευθεροτυπίας» με τα σήματά της (Σαββατιάτικη, Κυριακάτικη, Βιβλιοθήκη, enet.gr) στην πρόσφατη έκθεση βιβλίου localbookshow της Κηφισιάς ήταν ακόμη μία στέρεη επικοινωνιακή γέφυρα με τους αναγνώστες της. Από το δικό της ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο πέρασε πλήθος επισκεπτών, στους οποίους δωρήθηκαν μία «βεντάλια» από βιβλία, τα οποία είχαν επιλεγεί τα τελευταία δύο χρόνια ως προσφορές με ποιοτικά αναγνωστικά κριτήρια.

Αναγνώστης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» -και δη του πολιτιστικού της τμήματος- ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ο οποίος συνδέεται με το Δήμο Κηφισιάς, καθώς κατά το παρελθόν είχε υπάρξει δήμαρχός της (1994).

Ο πολιτικός προϊστάμενος του πολιτισμού «χάζεψε» ορισμένα από τα χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα -στην πλειονότητά τους δεν «χαϊδεύουν» τη συγκυβέρνηση- και δεν φειδωλεύτηκε τα θετικά του σχόλια για τη διαχρονική προσπάθεια του εντύπου μας στο χώρο του πολιτισμού και των γραμμάτων.

Μάλιστα τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μία ιστορική εφημερίδα -το 2015 συμπληρώνονται ακριβώς τα σαράντα χρόνια κυκλοφορίας της- στηρίζει επικοινωνιακά σημαντικές προσπάθειες σαν κι αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) και του Δήμου Κηφισιάς για τη φιλαναγνωσία.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος είπε ότι «είναι πραγματικά μια ευτυχισμένη στιγμή να υποδεχόμαστε στο δήμο μας, έπειτα από 33 χρόνια, μια έκθεση βιβλίου σε αυτό τον υπέροχο χώρο περιβάλλοντος και πολιτισμού. Το βιβλίο είναι πάλι εδώ στην πόλη του Μενάνδρου, της Πηνελόπης Δέλτα, του Γεωργίου Δροσίνη, του Αγγελου Σικελιανού και πολλών άλλων. Και βέβαια δεν υστερεί και η σύγχρονη Κηφισιά από πολιτισμό, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή».

Σταθήκαμε στα λόγια του εκπρόσωπου της διοργάνωσης localbookshow Γιώργου Κωνσταντινίδη, γιατί μας βρήκε σύμφωνους η στρατηγική του στον ορίζοντα του βιβλίου. Η καμπάνια προβλέπει την επόμενη μέρα, την επιβίωση του τοπικού βιβλιοπωλείου, του βιβλιοπωλείου της γειτονιάς.

Γιατί η γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας είναι η πρώτη πυρηνική μορφή κοινωνικότητας, εκεί όπου τα βιβλία διαβάζονται, ανταλλάσσονται, συζητιούνται, γίνονται είδηση, περνάνε στην κατηγορία των ευπώλητων.

Για το ένθετο «Βιβλιοθήκη»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλιοθήκη
Βιβλίο