Έντυπη Έκδοση

Σβήστε μια κι έξω τις πανάδες από το πρόσωπο

Τέλος στις αντιαισθητικές κηλίδες (ή αλλιώς πανάδες), που εμφανίζονται μετά τις διακοπές στο πρόσωπο και τα χέρια εκατομμυρίων γυναικών, βάζει η δερματολογία!

Η θεραπεία που προσφέρει η σύγχρονη δερματολογία, δίνει εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα και ενδείκνυται να γίνεται τους χειμερινούς μήνες, όταν δηλαδή η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι έντονη και πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση αντηλιακού. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, παγκοσμίως έχει υπολογιστεί ότι αντιαισθητικές κηλίδες έχουν περίπου 45-50 εκατομμύρια άνθρωποι, το 90% των οποίων είναι γυναίκες!

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς επιτρέπει πλέον να απαλλαγούμε γρήγορα από τις αντιαισθητικές κηλίδες», τονίζει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Θεοδώρα Φατσέα και προσθέτει: «Σήμερα έχουμε στη "φαρέτρα" μας αρκετά μέσα προκειμένου να έχουμε γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα κατά της εξάλειψης αλλά και της επανεμφάνισης των κηλίδων».

Συγκεκριμένα στη διάθεση των δερματολόγων κατά των κηλίδων υπάρχουν:

** Η χρήση λευκαντικών αλοιφών.

** Το χημικό peeling με το οποίο γίνεται η αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος δημιουργώντας μια νέα επιδερμίδα καλύτερη και λαμπερότερη από την προηγούμενη.

** Η χορήγηση βιταμίνης βοηθάει στην πρόληψη για τις δυσχρωμίες από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

** Η ισχυρή αντιοξειδωτική θεραπεία αποκαθιστά την ελαστικότητα, τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα αποχρωματίζει τις δυσχρωμίες, λειαίνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

** Τα Laser νέας γενιάς δρουν απευθείας στα υπερενεργά μελανοκύτταρα αναστέλλοντας τη δράση τους, με αποτέλεσμα να αποδομείται η δυσχρωμία.

Πώς θα εξαφανιστούν;

Το μέλασμα χαρακτηρίζεται από υπερχρωματισμό σημείων του προσώπου και διακρίνεται σε τρεις τύπους: Τον επιδερμικό (παρουσία περίσσειας μελανίνης στην επιδερμίδα).

Τον δερματικό ή χοριακό (παρουσία μελανοφάγων στο κυρίως δέρμα).

Τον μικτό τύπο (εμφανίζονται κηλίδες τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος). Πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι ο τύπος του μικτού μελάσματος. «Η καλύτερη πρόληψη είναι η λογική έκθεση στον ήλιο. Οταν η έκθεση στον ήλιο δεν μπορεί να αποφευχθεί, τότε είναι απαραίτητη η χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου και η συχνή χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον άνω των 30, το οποίο να έχει προστασία και στους δύο τύπους υπεριωδών ακτίνων UVA & UVB», καταλήγει η δρ Φατσέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Δερματολογία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας