Έντυπη Έκδοση

Πότε οι άνδρες χάνουν την αντοχή τους στο σεξ;

Ολο και λιγότερο φαίνεται να αποδίδουν οι άνδρες όσο περνούν τα χρόνια. Μπορεί να είθισται να λένε πως τα 40 είναι τα νέα 30.., αλλά ο οργανισμός και το σώμα σιγά σιγά αλλάζουν. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι στην ηλικία των 40, το 11% των ανδρών χάνουν τις αντοχές στους στο σεξ.

Την ίδια στιγμή το ποσοστό αυτό αυξάνεται με τα χρόνια, με αποτέλεσμα στα 70 τους χρόνια οι μισοί άντρες να βιώνουν σημαντική μείωση στις σεξουαλικές επιδόσεις και τις αντοχές τους. Εκτός όμως από την ηλικία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να σαμποτάρουν τις αντοχές στο σεξ.

Ερευνα που έγινε από το Central European Journal of Urology, κατέδειξε τους παράγοντες, εκτός από την ηλικία, που μπορούν να σαμποτάρουν τις αντοχές των ανδρών στο σεξ.

Μετεξεταστέοι... λόγω βάρους

Οι επιστημονικές έρευνες τεκμηρίωσαν ότι όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν 30%-90% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.Οπως εξηγούν οι ειδικοί, τα παραπανίσια κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας και διαβήτη, καταστάσεις που συνδέονται με τη σεξουαλική ανικανότητα.

Τι πειράζει ένα ποτηράκι;

Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή η μακροχρόνια κατανάλωσή του σε υπερβολικό βαθμό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη στύση. Και αυτό γιατί η αφυδάτωση που προκαλεί το πολύ ποτό αυξάνει την αγγειοτενσίνη (ορμόνη που σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία) και εμποδίζει το αίμα να μεταφερθεί με κατάλληλο όγκο στα γεννητικά όργανα. Επίσης και η αναστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει κάτι ανάλογο.

«Προσγείωση» λόγω καθιστικής ζωής

Νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άνδρες που ασκούνται συστηματικά μειώνουν κατά 70% τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, διασφαλίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και κατ' επέκτασιν βελτιώνει τη ροή του αίματος.

«Εχθρός» το τσιγάρο

Σχεδόν σε όλα τα πακέτα τσιγάρων αναγράφεται ότι οι καπνιστές διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Και αυτό γιατί η νικοτίνη συστέλλει ακόμη περαιτέρω τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την καλή ροή του αίματος που είναι απαραίτητη για την απογείωση των ανδρικών προσόντων.

Φάρμακα για τον έλεγχο της χοληστερόλης

Ερευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά για τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Παράλληλα, είναι πιθανό να ευθύνονται για τη δυσκολία επίτευξης οργασμού, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.

Αντικαταθλιπτικά

Ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους ενοχοποιούνται για την εμφάνιση προβλημάτων στυτικής λειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτισης στους μισούς άνδρες που τα λαμβάνουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κέντρα Υγείας
Υγεία
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά