Έντυπη Έκδοση

Τα σεξο-ψέματα ανδρών και γυναικών!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... λένε άνδρες και γυναίκες όταν αναφέρονται στη σεξουαλική τους ζωή. Οι γυναίκες κρατούν τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων μυστικό, σε αντίθεση με τους άνδρες οι οποίοι θέλουν να περηφανεύονται για τις εμπειρίες που έχουν.

Μελέτη των ερευνητών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, στις ΗΠΑ, αποκάλυψε τα μικρά ψέματα στα οποία καταφεύγουν τα δύο φύλα όταν αναφέρονται στη σεξουαλική τους ζωή.

Οπως φάνηκε από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στο ειδικό ερωτηματολόγιο των επιστημόνων, οι άνδρες θέλουν πάση θυσία να προβάλλουν την εικόνα του «έμπειρου αρσενικού», ενώ οι γυναίκες από την πλευρά τους θέλουν να κρατούν τις ισορροπίες προβάλλοντας ένα λιγότερο έμπειρο προφίλ.

Πιπεράτες αποκαλύψεις

Αναλυτικότερα στις ερωτήσεις που δεν σχετίζονταν με το σεξ οι άνδρες παραδέχονταν ότι υιοθετούν περισσότερο «θηλυκές» συμπεριφορές, όπως π.χ. ότι τους αρέσει να μαγειρεύουν, να ασχολούνται με τον κήπο, ενώ από την άλλη πλευρά οι γυναίκες φαίνεται ότι υιοθετούν αντίστοιχα αρσενικές συμπεριφορές, όπως π.χ. ότι λένε αισχρά ανέκδοτα κ.ά.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της διαδικασίας οι ερευνητές είχαν συνδέσει κάποιους από τους εθελοντές σε ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης στρες και ανιχνευτές ψεύδους, που όμως δεν λειτουργούσαν.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν άνδρες και γυναίκες έδωσαν απαντήσεις αναμενόμενες για τα σεξουαλικά στερεότυπα του κάθε φύλου. Ετσι οι άνδρες έδωσαν πιο «ανδρικές» απαντήσεις, ενώ οι γυναίκες από την πλευρά τους περιορίζονταν μόνο στα αναγκαία ξεγλιστρώντας με μαεστρία από τις επικίνδυνες ερωτήσεις.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν στις ερωτήσεις όπου καλούνταν πάλι να περάσουν σε «πιπεράτες» λεπτομέρειες γύρω από τη σεξουαλική τους ζωή: οι άνδρες έσπευδαν να δηλώσουν ότι είχαν περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους όταν δεν ήταν συνδεδεμένοι στον ανιχνευτή ψεύδους, συγκριτικά με τον αριθμό που δήλωναν όταν ήταν συνδεδεμένοι.

Αντίθετα, οι γυναίκες δήλωναν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους όταν δεν ήταν συνδεδεμένες στη συσκευή, από ό,τι όταν ήταν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Υγεία & Διατροφή