Ηλεκτρονική Έκδοση

Έμπολα: 4.546 νεκροί στις τρεις πλέον πληγείσες χώρες

Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε

Απολογισμός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ελβετία-ΠΟΥ: Ο απολογισμός από την επιδημία του ιού Έμπολα αυξήθηκε σε 4.546 νεκρούς στις 3 πλέον πληγείσες χώρες 17/10/2014 20:41 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς Γενεύη, Ελβετία 168 Greek Αριθμός Είδησης: 14576334

O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα έφθασε στους 4.546 επί συνόλου 9.191 γνωστών κρουσμάτων στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιπλέον 20 κρούσματα περιλαμβανομένων 8 θανάτων έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία και ένα κρούσμα –ο ασθενής ανέρρωσε– στη Σενεγάλη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η Ισπανία, επίσης, έχει καταγράψει μία μόλυνση από τον Έμπολα εντός της επικράτειάς της και οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, περιλαμβανομένου ενός θανάτου, ανέφερε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό του. Ο αριθμός των νεκρών στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό περιλαμβάνει 62 επιπλέον θανάτους σε σύγκριση με την Τετάρτη.

Μεταξύ των απωλειών περιλαμβάνονται 239 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Μια χωριστή επιδημία Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η οποία οφείλεται σε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού, έχει στοιχίσει την ζωή σε 49 ανθρώπους εκ των 68 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επισήμανε ακόμη ο ΠΟΥ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση