Έντυπη Έκδοση

Το διόρθωσε

Η επετειακή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για την απελευθέρωση της Λαμίας από τα ναζιστικά στρατεύματα αποσύρθηκε, διορθώθηκε και κοινοποιήθηκε εκ νέου.

Στην αρχική έκδοση αναφερόταν ότι «ο καθιερωμένος διπλός εορτασμός της 18ης Οκτωβρίου -εθνικός και θρησκευτικός- με έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου, υποβαθμίζει τη συμβολή των μαχητών του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Λαμίας και συσκοτίζει την ιστορική αλήθεια, αποδίδοντας την απελευθέρωση της Λαμίας σε "θεία" επέμβαση».

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος εξέφρασε τη δυσάρεστη έκπληξη και τόνισε ότι είναι λάθος η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίζει τους Λαμιώτες ανάλογα με τις θρησκευτικές ή μη προτιμήσεις τους και ότι στην ουσία ακυρώνει και τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, που δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό στη θρησκεία.

Επίσης υπενθύμισε πως ήταν ο ίδιος που προ ετών τέλεσε αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρη Βελουχιώτη, στο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Μετά τις αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της παράταξης, η Ν.Ε. αναδιπλώθηκε και δημοσιοποίησε διορθωμένη την ανακοίνωση αφαιρώντας την επίμαχη παράγραφο. Και εγένετο φως.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια