Έντυπη Έκδοση

Και ο Κουβέλης στο Εφετείο

Το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε χθες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην προκαταρκτική έρευνα, που πραγματοποιείται με αφορμή το δημοσίευμα περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να σχετίζεται με οικονομικά ανταλλάγματα για την προεδρική εκλογή ούτε μπόρεσε να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Ελληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις». Μίλησε για «δημιουργία τεχνητής πόλωσης που ταράζει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», επισημαίνοντας πάντως πως μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων, τους οποίους χαρακτήρισε «χωροτάκτες της πολιτικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα έχει κληθεί να δώσει σχετική κατάθεση ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ την Τρίτη αναμένεται να πράξει το ίδιο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. Ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΔΗΜΑΡ
Δικαιοσύνη