Έντυπη Έκδοση

Χωρίς ΝΕΡΙΤ, Χανιά και Ρέθυμνο, λόγω παραλογισμού

Το πλαφόν στις μετακινήσεις των τεχνικών δεν επιτρέπει την αποκατάσταση της βλάβης

Ο παραλογισμός με τον οποίο λειτουργεί, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου, η ΝΕΡΙΤ ως προς το τεχνικό της κομμάτι συνεχίζεται: εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έχει υποστεί βλάβη ο αναμεταδότης του Πρώτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ στο Κέντρο Εκπομπής της Σκλόκας από το οποίο καλύπτονται γεωγραφικά τόσο τα Χανιά όσο και το Ρέθυμνο μέσα από τη συχνότητα των 92,9 Mhz στα FM.

Εως και χθες η βλάβη δεν είχε αποκατασταθεί.

Ο λόγος; Οχι επειδή ο τεχνικός δεν θέλει να ανέβει στο βουνό για να αποκαταστήσει τη βλάβη, αλλά επειδή δεν του το επιτρέπει η νομοθεσία που διέπει τη ΝΕΡΙΤ.

Οπως πληροφορούμαστε, οι μετακινήσεις προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, μεταξύ του οποίου είναι και οι τεχνικοί, έχουν «πλαφόν». Ετσι, οι τεχνικοί στην Κρήτη έχουν φτάσει το όριο των 80 μετακινήσεων από την αρχή του έτους και δεν έχουν το δικαίωμα να το ξεπεράσουν.

Σημειωτέον ότι στην Κρήτη υπάρχουν συνολικά 77 Κέντρα Εκπομπής μικρά και μεγάλα, λόγω του ότι τόσα απαιτούνται για να φτάσει το ραδιοτηλεοπτικό σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ετσι, οι τεχνικοί αδυνατούν να ανέβουν στη Σκλόκα για να φτιάξουν τον αναμεταδότη του Πρώτου.

Οι ακροατές δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν το σταθμό, παρ' ότι μέσω της ΔΕΗ χρεώνονται κανονικά και για το «χαράτσι» της ΝΕΡΙΤ.

Ο δε παραλογισμός έγκειται ακριβώς στην ένταξη ακόμα και των τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου στο σύστημα δαπανών του Δημοσίου του υπουργείου Οικονομικών.

Διότι αν οι πομποί χαλάσουν περισσότερες φορές από αυτές που καθορίζει το πλαφόν, δεν υπάρχει κανείς να τους φτιάξει!

Απίστευτο αλλά όμως... ελληνικό. Το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που μπορεί, αν θέλει, να δώσει λύση. Θα τη δώσει;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)