Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτυρία μαθητών και φοιτητών

Τα ΜΑΤ υποδέχτηκαν τους μαθητές και φοιτητές που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Εξω από το υπουργείο μαθητές και φοιτητές φώναζαν συνθήματα, ενώ ορισμένοι αναποδογύρισαν κάδους σκουπιδιών προς τους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι φρουρούσαν την είσοδο του υπουργείου. Κατά την ώρα άφιξης του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου οι φοιτητές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο, αλλά αναχαιτίστηκαν.

Μαθήτρια κατήγγειλε ότι δέχτηκε επιθέσεις από αστυνομικούς. «Ελεγα συνθήματα κι ένας αστυνομικός μου πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι, έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου, μετά γύρισα πάλι πίσω στην πρώτη γραμμή και είδα μια άλλη κοπέλα να τη βαράνε με κλομπ και πάλι ένας φίλος μου άοπλος κι εκείνος όπως όλοι μας χτυπήθηκε από κλομπ χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως, ούτε σύνθημα δεν φώναζε», περιέγραψε στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο εργαζόμενοι στο υπουργείο δήλωσαν στην «Ε» ότι δεν είδαν να γίνεται κάποια επίθεση από πλευράς αστυνομικών και ότι νωρίτερα κάποιοι μαθητές πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Στη συγκέντρωση, Λύκεια από την Παιανία διαμαρτύρονταν για το νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, με πανό όπως «Διαγράφουν τις ζωές και το μέλλον μας» και «Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τώρα». Οι φοιτητές συνέχισαν τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της φοιτητικής περιόδου, περί διαγραφών, μετεγγραφών και φύλαξης των Πανεπιστημίων από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φοιτητές
Εκπαίδευση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Παιδείας